Matthew upa na čimboljše filmske vloge. Foto: EPA
Matthew upa na čimboljše filmske vloge. Foto: EPA

Za 36-letnega igralca bi to imenovanje lahko pomenilo nov korak v njegovi karieri, česar se Matthew dobro zaveda. Sam je dejal, da komaj čaka, kakšne filmske vloge bo dobil po tem priznanju.

Revija je kot glavni vzrok za izbor McConaugheyja navedla njegov neustavljivi pristni teksaški šarm, plemenitost in strastnost. Vendar pa Matthew ni vedno tako plemenit. Leta 1999 je policija posredovala pri Matthewu zaradi hrupa, pri tem pa odkrila napravo za kajenje marihuane. Matthew je nag plesal po svoji hiši v Texasu ob tem pa igral na bobne. Za kršenje reda in miru je moral plačati 50 dolarjev kazni.

Teksašan je že dvajseti moški po vrsti, ki je bil imenovan za najbolj seksi moškega po izboru britanske revije. Kot prvemu je čast pripadla Melu Gibsonu leta 1985. Med najbolj seksi moške pa sta se med drugimi uvrstila tudi George Clooney in Brad Pitt.

Igralec, čigar kariera se je začela s filmom Čas za ubijanje leta 1997, je letos že nastopil v pustolovskem filmu Sahara in z Alom Pacinom v filmu Two for the money.