Foto: EPA
Foto: EPA

"In potem sem se počutila negotovo – sem prav razbrala zadeve? Bila sem v okolju, ko se slečeš s tem profesionalcem v sobi," je v podkastu Elizabeth Day razlagala 48-letna britanska pevka, katere polno ime je Melanie Chisholm.

Kot je povedala, je dogodek "nemudoma zakopala", ker se je morala osredotočiti na prvi koncert. "Nisem hotela narediti cirkusa, ampak tudi nisem imela časa, da bi se ukvarjala s tem."

Ob tem je dodala, da ker ni predelala napada, ko se je ta zgodil, je ta ostal "leta in leta zakopan v njej". Šele ko je začela pisati svojo knjigo spominov, Who I Am (Kdor sem), so spomini privreli na dan.

"Dogodka sem se spomnila v sanjah oziroma sem se zbudila in sem se ga zavedla. In sem takoj pomislila, o, moj Bog, nisem niti pomislila, da bi imela to v knjigi."

"Potem sem se seveda morala odločiti, ali si to res želim razkriti. Ampak sem se zavedla, da je dejansko zame zelo pomembno, da o tem spregovorim in se s tem končno soočim ter predelam," je dejala.

Iskreno tudi o anoreksiji

Zvezdnica sicer pravi, da napad ni bil hujše narave, da pa si ga je želela deliti z javnostjo zaradi posledic, ki jih je imel nanjo. "Prizadel me je. Ampak sem ga potlačila, kot sem prepričana, da te dogodke potlači veliko ljudi."

Pevka je v podkastu tudi spregovorila o tem, kako je nanjo vplivala ločitev staršev in motnje s prehranjevanjem, ki jih je razvila v času s Spice Girls.

Začetki skupine Spice Girls segajo v leto 1994, leta 2000 pa so se dekleta razšla, a imela za tem še dve koncertni turneji. Foto: AP
Začetki skupine Spice Girls segajo v leto 1994, leta 2000 pa so se dekleta razšla, a imela za tem še dve koncertni turneji. Foto: AP

"Imela sem neko idejo, kakšna moram biti, da sem lahko v tej skupini, da sem lahko popzvezda," je dejala pevka, ki je imela v skupini vzdevek "športna spajsica" ("Sporty Spice").

"Začela sem izločati določene skupine hrane in bila zelo stroga pri svojem prehranjevanju, več sem tudi vlagala v telesno vadbo – do točke, da sem postala s tem obsedena. To je trajalo leta."

"Izgubila sem toliko kilogramov, da sem postala anoreksična in izgubila menstruacijo. Vedno sem si želela postati mama, pa nisem bila sposobna nadzirati te zadeve, ki je ogrozila mojo plodnost. Preprosto nisem mogla nehati."

Se pa je počutila zelo ponosno nase, ko je anoreksijo končno premagala in leta 2009 rodila hčerko Scarlett.

Knjiga spominov Who I Am, ki nosi enak naslov kot njen singel iz leta 2020, je izšla danes.