Foto:
Foto:
Brezdomca Zacka Sinclaira je Gibson v Kristusovem pasjonu tako navdušil, da si ob molitvi želi zvezdnikovo prisotnost.

Vzrok za njegovo vztrajnost je Gibsonov film Kristusov pasijon, ki ga je tako navdušil, da si želi režiserjeve bližine ob trenutkih tihe molitve. 34-letni brezdomec Zack Sinclair Gibsona zasleduje že vse od septembra, ko je prvič stopil pred vhod njegovega doma in zahteval, da se mu pridruži ob skupni molitvi.

Pozneje je igralcu in njegovi družini sledil tudi v bližnjo cerkev. Gibsonu ni preostalo drugega, kot da nesrečneža prijavi policiji, saj je bilo njegovo obnašanje vznemirljivo. Kot je povedal v nekem intervjuju, pa se je najbolj bal za varnost svojih sedmih otrok.

Sinclaira so aretirali in mu naložili kar šest prekrškov, med drugim tudi kršenja zasebnosti in neprimernega obnašanja. Pozneje so ga izpustili iz pripora in mu s sodnim nalogom prepovedali približevanja Gibsonu in njegovi družini.

Druga aretacija je sledila že naslednji dan, prejšnje prekrške pa je tožilstvo združilo in napisalo obtožnico za hujši prekršek, in sicer za zalezovanje.

Kot se je pozneje izvedelo, je Sinclair Gibsonu pošiljal tudi dolga pisma, v katerih je poleg citatov iz svetega pisma opisoval svoje občutke ob molitvi.