Foto: Reuters
Foto: Reuters

Več kot 300 povabljencev se je zbralo na galadogodku v newyorškem Lincoln Centru, na katerem je bila med stotimi počaščena tudi 28-letna Shiffrinova.

"Še vedno povsem osupla nad vsem talentom v dvorani sinoči na galaprireditvi revije Time. Počaščena, da sem spoznala toliko izjemnih ljudi pod eno streho. Hvala, Time, za to enkratno čast," je zapisala na svojem Instagramu.

Sedemkratna svetovna prvakinja in z 88 zmagami za svetovni pokal najuspešnejša smučarka vseh časov je ob tem objavila serijo fotografij, tako s priprav na dogodek kot z rdeče preproge.

Na eni od fotografij s Kildejem pozirata za sebek v družbi hollywoodskega zvezdnika Michaela B. Jordana, oskarjevskega nominiranca Austina Butlerja in njegovega dekleta, manekenke Kaie Gerber.

Shiffrinova je nosila seksapilno, visoko izrezano dolgo črno obleko s srebrno obrobo, 30-letni Kilde, ki ima pod pasom 20 zmag za svetovni pokal, pa je bil eleganten v črni obleki z metuljčkom. Smučarja sta par od leta 2021.

Smučanje v ZDA še vedno obroben šport

Revija Time vsako leto razglasi sto najvplivnejših oseb po svojem izboru, pri čemer jih razvrstijo v različne kategorije – umetnike, ikone, pionirje, voditelje, titane in inovatorje.

V ZDA upajo, da bo uvrstitev Shiffrinove na seznam Timovih 100 pripomogla k promociji smučarskih tekem v ZDA, kjer še vedno krepko zaostajajo po priljubljenosti za evropskimi velesilami, kot sta Švica in Avstrija.

“Verjetno ena najtežjih stvari v ZDA je še vedno počrpati ves talent, ki ga imamo. Dejansko je treba vzpostaviti razvojne sisteme in pokriti celotno državo, kjer koli imamo sneg. In to je veliko območje," je povedala Mikaela v intervjuju, s kakšnimi težavami se soočajo, ko gre za novačenje mladih talentov.

Mikaela Shiffrin razmišlja predvsem o olimpijskih igrah