Heather Mills hoče v Soči. Foto: EPA
Heather Mills hoče v Soči. Foto: EPA

Smučarskih prvin se je nekdanja žena Paula McCartneyja pred dobrimi 20 leti učila v Sloveniji na Voglu, ta šport pa jo je tako prevzel, da se je odločila nastopiti na paraolimpijskih igrah, kjer si seveda želi zmagati.

Britanka se je treninga lotila tudi skupaj z najboljšo slovensko alpsko smučarko Tino Maze, s slovensko šampionko je trenirala na ledeniku Mölltal, ko se ji je v sredo pripetila nezgoda. "Na strmem delu steze sem se skušala izogniti skoku, vendar pa sem slabo presodila situacijo in grdo padla ter se zaletela v zaščitno ograjo," je povedala za Kleine Zeitung. 43-letna Millsova bi se kljub poškodbi lopatice rada v osmih tednih znova vrnila k treningom, trenutno pa je na zdravljenju na neki zasebni kliniki v Celovcu.

Millsova, nekdanja manekenka, ki deluje tudi kot okoljevarstvenica in Unicefova ambasadorka dobre volje ter zaprisežena veganka, je leta 1993 v prometni nesreči izgubila nogo, vendar pa ji osebna nesreča ni vzela volje do življenja, katerega pomemben del je postala njena proteza.