Angus je bil najbolje plačani otroški igralec. Foto: Reuters
Angus je bil najbolje plačani otroški igralec. Foto: Reuters
Angus ni edini težavni član zasedbe Dva moža in pol - tudi Charlie Sheen je povzročal sive lase ustvarjalcem. Foto: Reuters

"Videti je kot senca samega sebe in skuša obupano ubežati podobi, ki ga je naredila za svetovno zvezdo in bogataša," je povedal eden izmed fantovih prijateljev za New York Daily News.
"Skrbi nas tudi za njegovo zdravje. Angus je čez poletje izgubil kar nekaj kilogramov in je videti zelo mršav v primerjavi s tem, kako je bil videti v seriji."

Spet drugi prijatelj je dejal, da je videti, da 19-letnik trpi za neke vrste živčnim zlomom. "V samozanikanju je glede vsega. In preprosto noče več biti tak kot Jake."

Jones je preživel deset let v seriji in naj bi ob svoji zadnji sezoni zaslužil več kot šest milijonov dolarjev letno. A čeprav je za eno epizodo prejemal 300.000 dolarjev, to ni vplivalo na njegovo zvestobo seriji, ki ga je "naredila".
Novembra lani je tako Jones, potem ko je "odkril Boga" (pristopil je k Cerkvi adventistov sedmega dne), javno pozval gledalce, naj nehajo spremljati Dva moža in pol. "Prosim, nehajte jo gledati. Prosim, nehajte si polniti glavo z umazanijo," je moledoval.

Starši zaskrbljeni
Čeprav je Jones svojo izjavo pozneje vzel nazaj in se opravičil ustvarjalcem serije, mu je ta, očitno, pustila določene posledice. Kot je razbrati iz njegovega sporočila, ki ga je objavil tudi na YouTubu, ga je na novo odkrita vera opogumila, da prekine stike z "nemoralnimi" dejanji, ki jih prikazujeta Dva moža in pol.

Njegovi starši, Kelly in Carey Jones, so izrazili zaskrbljenost zaradi njegovega odnosa s Cerkvijo adventistov sedmega dne. Igralec naj bi sicer še razmišljal o svoji nadaljnji vključenosti v Cerkvi, saj jeseni odhaja na univerzo.