Poročila naj bi se še letos. Foto: EPA
Poročila naj bi se še letos. Foto: EPA

54-letnega sina Rainierja III. in slavne igralke Grace Kelly ter nekdanjo južnoafriško plavalko je namreč prehitel njun nečak, monaški plemič Andrea Casiraghi.

Prvorojenec princese Caroline in Stefana Casiraghija, italijanskega poslovneža in dediča, ki je umrl leta 1990 v nesreči med dirko s čolni, bo s svojo zaročenko novega družinskega člana pozdravil že čez nekaj tednov.

Še nerojeni član dinastije Grimaldi bo tretji v vrsti za monaški prestol, takoj za svojim očetom Andreo Casiraghijem, ki bo položaj nasledil, če bo knez Albert umrl brez (moškega) dediča. V tem primeru bo zelo verjetno prevzel materin dekliški priimek (Grimaldi) in tako zagotovil nadaljevanje dinastije.

Kolumbijska bogatašinja osvojila Andreo
Srečna izbranka čednega in bogatega 28-letnega Monačana je leto starejša kolumbijska dedinja Tatiana Santo Domingo, hči (zdaj že pokojnega) Julia Maria Santa Dominga mlajšega, sina drugega najbogatejšega Kolumbijca in enega najbogatejših ljudi na svetu.

Andrea in Tatiana sta skupaj že več kot osem let, spoznala pa sta se med šolanjem v neki zasebni francoski ustanovi leta 2004. Do oltarja naj bi se zaljubljenca sprehodila še letos, toda najverjetneje šele po tem, ko se rodi njun prvorojenec.