Lastnik avtomobilskega proizvajalca Tesla in omrežja X je začel Zuckerberga izzivati na dvoboj v kletki po tem, ko je Meta začela ustanavljati svoj družbeni medij Threads, ki konkurira X-u oz. nekdanjemu Twitterju. Foto: Reuters/AP
Lastnik avtomobilskega proizvajalca Tesla in omrežja X je začel Zuckerberga izzivati na dvoboj v kletki po tem, ko je Meta začela ustanavljati svoj družbeni medij Threads, ki konkurira X-u oz. nekdanjemu Twitterju. Foto: Reuters/AP

Musk je v preteklosti napovedal, da bo dvoboj še letos potekal v Las Vegasu, X pa ga bo neposredno prenašal. Za zdaj dvoboja še ne bo, saj ga bolita vrat in hrbet, zaradi česar bi lahko moral prej na operacijo. Čeprav tako številne podrobnosti dvoboja v kletki med tehnološkima voditeljema Elonom Muskom in Markom Zuckerbergom še vedno visijo v zraku, je določitev lokacije še bližje.

Za najnovejšo novico o dvoboju je poskrbel italijanski minister za kulturo Gennaro Sangiuliano. Ta je namreč dejal, da je imel z lastnikom Tesle dolg in prijeten pogovor o tem, da bi obračun bil dobrodelna prireditev, ki pa bi jo gostili kar v Italiji. 52-letni Musk je o svoji viziji povedal na platformi družbenih medijev X (prej znanem kot Twitter) in omenil, da je govoril tudi z italijansko premierko Giorgio Meloni. "Odločila sta se za epsko lokacijo. Vse v kadru bo antični Rim, torej nič modernega," je delil.

Sorodna novica Dvoboja med Muskom in Zuckerbergom za zdaj ne bo

Čeprav so nekoč legendarni boji gladiatorjev potekali v Rimu, kjer je tudi ikonični Kolosej, je bila prestolnica kot prizorišče boja izključena iz izbora. Sangiuliano, ki je omenil, da sta z Muskom govorila tudi o njuni skupni strasti do zgodovine antičnega Rima, je poudaril, da bo "velika dobrodelna prireditev v skladu z zgodovinskim pomenom države, hkrati pa bo ohranila njeno kulturno dediščino". Trenutno še razmišljajo, kako organizirati tovrsten dogodek, poroča BBC.

Če bo ideja izvedena, bo po pričakovanjih ministra znaten znesek, ki bi lahko dosegel tudi več milijonov evrov, doniran dvema italijanskima otroškima bolnišnicama.

Kdaj se bo zgodil načrtovan dvoboj med milijarderjema, še vedno ni znano. Na družbenem omrežju Threads, ki velja za neposredno konkurenco X-u, je Zuckerberg dejal, da je na boj pripravljen že od dneva, ko ga je Elon izzval. Obenem je 39-letni lastnik Mete, ki sicer trenira mešane borilne veščine in je pred kratkim tudi zmagal v turnirjih džudžica, zagotovil, da bo takoj, ko se bodo dogovorili za datum, to tudi sam sporočil. "Do takrat prosim domnevajte, da vse, kar Musk reče, ni dogovorjeno."