Willem-Alexander je novinarjem že pokazal drugo hčerko. Foto: Reuters
Willem-Alexander je novinarjem že pokazal drugo hčerko. Foto: Reuters
Drugi otrok nizozemskega prestolonaslednika je na svet privekal v bolnišnici Bronovo. Foto: EPA
Catharina-Amalia je dobila sestrico. Foto: EPA

Oče Willem-Alexander je svojo najmlajšo potomko že ponosno pokazal medijem pred bolnišnico Bronovo v Haagu, pri tem pa je povedal tudi, da je nadvse ponosen na svojo ženo, in dodal, da je ponovno odlično opravila delo.

Dojenčica je ob rojstvu postala tretja v vrsti za zasedbo prestola. Pred njo sta še njen oče Willem-Alexander in starejša sestrica Catharina-Amalia, ki se je rodila 7. decembra 2003.

Srečnemu kraljevemu paru je že čestital nizozemski premier Jan Peter Balkenende in dejal, da je rojstvo deklice prečudovito darilo za kraljico Beatrix, ki letos praznuje 25. obletnico kronanja. V podporo kraljevemu paru se je pred bolnišnico zbrala velika množica ljudi, zvonili pa so tudi zvonovi okoliških cerkva.

Najstarejši sin kraljice in Argentinka Maxima Zorreguieta sta se poročila februarja 2002. Poroka je na Nizozemskem dvignila kar precej prahu, saj je bil nevestin oče med letoma 1976 in 1983, v času vojaške diktature v Argentini, ko je več kot 30.000 ljudi izginilo oziroma so bili ubiti, minister za kmetijstvo. A kljub temu je Maxima kmalu postala ena najbolj priljubljenih članic kraljeve družine, Nizozemcem se je prikupila predvsem z obvladanjem njihovega jezika in glamuroznostjo.