George je na svet privekal 22. julija lani. Foto: Reuters
George je na svet privekal 22. julija lani. Foto: Reuters
princ George
Princ s polnim imenom George Louis Alexander oktobra na krstu. Foto: Reuters

Predstavnik britanskega dvora je javno oznanil ime varuške malega princa, ki ji je s svojimi znanji in veščinami uspelo prepričati vojvodo in vojvodinjo Cambriško.

Španka, ki se je šolala na londonskem Norlandu, prestižni univerzi, kjer jih učijo skrbi za najmlajše, je tako postala prva varuška s tujim potnim listom, ki bo pazila na katerega izmed britanskih plemičev. Na sedemmesečnega Georgea, tretjega v vrsti za britanski prestol, je predtem skrbela Jessie Webb, ki se je medtem upokojila. Webbova je namreč bila tudi varuška princa Williama in princa Harryja.

Maria Teresa bo družinico spremljala tudi na turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji aprila, je za Us Weekly dejal predstavnik dvora, ki je javnost zaprosil tudi, da naj spoštujejo tako zasebnost Turrion Borrallove kot zaposlene na dvoru kot tudi zasebnost njene družine in prijateljev: "Ne bomo dajali več nikakršnih informacij, radi bi povedali le še, da sta vojvoda in vojvodinja Cambriška navdušena, ker se je odločila, da se jim bo pridružila."

Tudi s prestižnega Norlanda, kjer dekleta učijo tudi borilnih veščin in tudi tega, kako ubežati paparacem, so se že oglasili, ponosni so na dosežek svoje nekdanje študentke: "Želimo ji vse najboljše na njenem novem delovnem mestu."

Us Weekly piše, da je Borrallova stara 43 let in da prihaja iz španskega mesta Palencia, že več kot dve desetletji pa živi na Otoku in skrbi za otroke premožnih Britancev. Mariin stric je za ABC dejal, da je družina presrečna zanjo, britanski Daily Mail pa piše, da Borrellova ni poročena in da nima partnerja, saj je popolnoma posvečena svojemu delu: "Znana je po tem, da je zelo profesionalna - poročena je z delom," je za Daily Mail dejal neimenovani vir.

William in Catherine se sicer trudita, da sama skrbita za svojega sinčka, ki je na svet privekal 22. julija lani. Pogostokrat nanj pazi tudi babica Carole Middleton.