Hekerji so
Hekerji so "razgalili" tudi Beyonce in Jay-Z-ja. Foto: EPA
Exposed.su
Spletna stran Exposed (oz. Razkriti) bo zagotovo pritegnila precej pozornosti radovednežev. Foto: Exposed.su

Hekerji so na spletu objavili zaupne podatke (številke zdravstvenega zavarovanja, naslove in bančne izpiske) številnih glasbenikov, kot so Beyonce, njen mož Jay-Z, nekdanja popprincesa Britney Sprears, igralca Meal Gibsona in Ashtona Kutcherja ter starleti Paris Hilton in Kim Kardashian.

V javnost so pricurljali tudi osebni podatki ameriškega podpredsednika Joeja Bidena, prve dame Michelle Obama, nekdanje državne sekretarke Hillary Clinton ter nekdanjega kalifornijskega guvernerja in igralca Arnolda Schwarzeneggerja. Objavili so tudi nekatere podatke o direktorju zveznega preiskovalnega urada FBI Robertu Muellerju.


Nad hekerje tudi ameriška tajna služba
Spletna stran (Exposed.su), na kateri so objavljeni podatki, sicer uporablja končnico, dodeljeno Sovjetski uniji, ki je bila v uporabi le med letoma 1990 in 1991. Na njej je bilo objavljeno tudi proti policiji nastrojeno sporočilo, napisano v ruščini. Poleg tega so hekerji ustvarili tudi profil na Twitterju.

Kako so se nepridipravi dokopali do zaupnih informacij, policija še preiskuje. Da so odprli uradno preiskavo, pa so potrdili tudi v ameriški tajni službi. "Preiskava poteka, dogodkov pa nismo pripravljeni komentirati," je poudaril tiskovni predstavnik tajne službe Max Milien.