Drew Barrymore je za vsak dolar, izplačan na njen račun, producentom prinesla le 40 centov dobička. Foto: EPA
Drew Barrymore je za vsak dolar, izplačan na njen račun, producentom prinesla le 40 centov dobička. Foto: EPA
Daleč so 80., ko je danes 50-letni Eddie Murphy polnil kinodvorane s Policajem z Beverly Hillsa. Foto: EPA

Znano je, da najbolj zaželeni igralci v tovarni sanj za en sam film zaslužijo na desetine milijone dolarjev, a lahko nato svoj honorar nekako upravičijo, če gre za uspešnico, kakršna je Pirati s Karibov, ki v kinoblagajne prinese na stotine milijonov. Ko so njihovi filmi neuspešni, pa je drugače.

Drew Barrymore je leta 2010 igrala v romantični komediji Going the Distance, ki je na blagajnah zaslužila le 17,8 milijona dolarjev, zaslužek filmov Everybody's Fine in Whip It pa je bil še slabši. Po pisanju Forbesa je igralka studiem prinesla le 40 centov za vsak vloženi dolar, Murphy, ki se je znašel na drugem mestu lestvice, pa je za vsak dolar, ki ga je dobil od producentov, zagotovil 2,7 dolarja zaslužka, tako da je v primerjavi z Barromorovo pravi "finančni zvezdnik", ugotavlja Dorothy Pomerantz, ki je sestavila omenjeni seznam.

A tudi njemu zadnji dve leti ni šlo ravno dobro, saj je snemal filme, kakršni sta "polomiji" Imagine That in Meet Dave. Morda pa mu bo le uspelo obuditi kariero z obetavnim novim filmom Tower Heist in prihajajočo voditeljsko vlogo na Oskarjih, ugibajo pri Forbesu, kjer so seznam sestavili s preučevanjem finančne bilance 40 najbolje plačanih hollywoodskih igralcev. Pri tem so upoštevali njihove honorarje za zadnje tri filme in dobiček teh filmov.

Will Ferrell končno ni več "na vrhu"
Tudi oskarjevci, kot so Nicolas Cage, Nicole Kidman, Denzel Washington in Reese Witherspoon, niso odporni proti neuspehu svojih filmov na blagajnah, saj so se znašli med "10" najbolj preplačanimi igralci.

Witherspoonova, ki je na seznamu na četrtem mestu, je najbolj pogorela s komedijo Jamesa L. Brooksa How Do You Know, katere produkcija je stala okrog 120 milijonov dolarjev, po svetu pa jih je v blagajne prinesla le 50.

Morda je seznam ponudil nekaj zadoščenja vsaj Willu Ferrellu, saj se prvič po dveh letih ni znašel na prvem, ampak šele na tretjem mestu nelaskavega seznama.