Čeprav se ne izpostavlja toliko kot drugi zvezdniki, je velik zaslužkar. Foto: EPA
Čeprav se ne izpostavlja toliko kot drugi zvezdniki, je velik zaslužkar. Foto: EPA
Jennifer Aniston
Po ločitvi od Brada Pitta je njena zvezda še svetleje zasijala, morda pa je Jen malce pripomogla tudi k uspehu svojega (že nekdanjega) fanta Vincea Vaughna. Foto: EPA

Hollywoodski studii zvezdnikom A-kategorije, kot so zgoraj omenjeni, za nastope v filmih izplačujejo milijonske vsote in velike odstotke od zaslužka filmov, a takšno plačo bi si po izračunih revije Forbes zaslužilo le nekaj tistih, ki producentom dejansko prinašajo velikanske dobičke - na primer igralec, scenarist in režiser Matt Damon.

Damon je za vsak dolar, ki so mu jih plačali za zadnje tri filme, producentom prinesel zaslužek 29 dolarjev in tako prehitel svetovne sekssimbole Brada Pitta, Johnnyja Deppa in druge, so izračunali Forbesovi strokovnjaki.

Pitt pa še naprej ostaja v kategoriji najuspešnejših "tovarn denarja": uvrstil se je na drugo mesto lestvice igralcev, ki se "najbolj izplačajo": za vsak vloženi dolar je prinesel 24 dolarjev zaslužka. Tretje mesto si delita Johnny Depp in Vince Vaughn.

Med ženskami najbolj donosna Anistonova
Na ženski lestvici pa vodi igralka Jennifer Aniston, ki za vloge sicer ne dobiva toliko kot njena (poklicna in zasebna) tekmica Angelina Jolie, a za vsak dolar, ki jo vložijo vanjo, filmarjem prinese 17 dolarjev.

No, pa tudi Angie ni ravno "stran vržen denar": uvrstila se je na drugo mesto s 15-dolarskim donosom na vloženi dolar. Sledita jima Renee Zellweger in Reese Witherspoon.