K uspehu filma Gora Brokeback sta v veliki meri pripomogla privlačna Jake Gyllenhaal in Heath Ledger. Foto:
K uspehu filma Gora Brokeback sta v veliki meri pripomogla privlačna Jake Gyllenhaal in Heath Ledger. Foto:
James Spader
James Spader si je s šeškanjem v filmu Tajnica zagotovil prvo mesto na lestvici. Foto: EPA

Romantični prizor z Jakom Gyllenhaalom in Heathom Ledgerjem je premagala le perverzna scena šeškanja iz filma Tajnica, ki je bil posnet leta 2002.

Zanimivo je, da poredno tajnico iz naslova igra Gyllenhaalova sestra Maggie, objekt njenega poželenja pa je igralec James Spader, nam znan iz Prakse.

George Clooney in Jennifer Lopez sta se uvrstila na tretje mesto s Soderberghovim filmom Daleč od oči iz leta 1998. Clooney igra bančnega roparja, ki ugrabi zapeljivo agentko FBI-ja, in sicer v podobi J-Lo.

Le en evropski prispevek
Grafični prizor privlačne igralke Beatrice Dalle, s katerim se začne francoski film Betty Blue iz leta 1986, si je prislužil četrto mesto v anketi, ki jo je med 120.000 izposojevalcev DVD-jev opravila spletna stran lovefilm.com.

Malo klasikov v deseterici
Na petem mestu je poljub igralk Selme Blair in Sarah Michelle Gellar iz filma Podle igre (1999), na šestem seksi prizor pranja avtomobila Neve Campbell in Denise Richards v Wild Things, na sedmem pa romantični poljub Jamesa Stewarta in Grace Kelly v Hitchcockovi klasiki Dvoriščno okno (1954). Deseterico končujejo prizori iz filmov Čudoviti bratje Baker, Mullholand Drive in Lakota.