Chris Evans na premieri filma The Gray Man v Londonu. Foto: Reuters
Chris Evans na premieri filma The Gray Man v Londonu. Foto: Reuters

Igralec se še ni popolnoma poistovetil s statusom najbolj privlačnega moškega na svetu. V intervjuju za People Magazine je naziv označil za "čudno obliko ponižnega hvalisanja", a dodal, da se bo z veseljem ozrl nazaj na to čast, ko bo "star in povešen".

Bolj kot on sam bo na njegov seksapil ponosna njegova mati. "Moja mama bo tako srečna. Ponosna je na vse, kar počnem, toda to je nekaj, s čimer se bo res lahko pohvalila," je dejal.

Čeprav Chris Evans samega sebe težko označuje kot "seksi", pa rade volje s tem pridevnikom enači svoje rodno mesto Boston. "Tam je toliko zgodovine! Všeč mi je naglas. Obožujem vreme. Letne čase, športne ekipe. Toda najbolj seksi stvar pri Bostonu so naše univerze. Imamo veliko dobrih šol. Spodbujajmo izobraževanje, to je prekleto seksi," meni igralec.

Stotnik Amerika potrebuje počitek

Evans, ki je filmsko kariero začel v televizijski seriji Opposite Sex leta 2000, je z leti postajal vse bolj priljubljen. Od leta 2011 je pri studiu Marvel posnel sedem filmov o stripovskem junaku Stevu Rogersu oz. Stotniku Ameriki (Captain America).

Čeprav je po izidu zadnjega filma Maščevalci: Zaključek leta 2019 grozil z igralsko upokojitvijo, je prevzel glavno vlogo tudi v letos izdanem Netflixovem akcijskem filmu The Gray Man.

Igralec sicer še vedno sanja o počitku, saj je za People Magazine dejal, da se "počuti dovolj varnega, da lahko umakne nogo s plina" ter se umakne od filmske industrije, a se namerava tudi vrniti in "najti projekte, ki bodo zadovoljili ustvarjalno slo".

Najbolj seksi moški je sicer še zmeraj samski, vendar sta poroka in potomstvo visoko na seznamu želja 41-letnega igralca.