Carrie Fisher in Harrison Ford sta imela v času snemanja Vojne zvezd ljubezensko afero. Foto: Reuters
Carrie Fisher in Harrison Ford sta imela v času snemanja Vojne zvezd ljubezensko afero. Foto: Reuters
false
Tako Fisherjeva kot Ford sta se pojavila v zadnji epizodi Vojne zvezd: Sila se prebuja. Foto: Reuters

"Minilo je 40 let," je dejala 60-letna igralka v pogovoru za revijo People. "Ves ta čas nisem ničesar rekla, ker zdaj to tako ali drugače nikogar ne prizadene," je nadaljevala Fisherjeva. Takrat 19-letna Fisherjeva se je tri mesece sestajala s 33-letnim Fordom, ki je bil takrat poročen in oče dveh otrok. "Bila sem precej neizkušena. Toda zaupala sem mu. Bil je zelo prijazen," je razložila igralka.

Njuno razmerje za kamerami (njuna lika v franšizi sta bila par) se je začelo na rojstnodnevni zabavi režiserja Georgea Lucasa. Na njej so se trudili člani snemalne ekipe na vsak način približati Fisherjevi, toda na koncu jo je rešil Ford. "Ford me je posadil na zadnji sedež studijskega avtomobila in ukazal vozniku, naj spelje. V tistem avtomobilu sva se prvič poljubila," je zapisala Fisherjeva.

V Fordu je videla junaka in od takrat so se stvari začele hitro razvijati. Tri mesece sta preživljala konce tednov skupaj. Toda vse spomine je hranila v svojih dnevnikih, kajti o razmerju ni smela nikomur povedati, saj je bil Ford poročen.

Nekega dne sta Forda obiskala Mark Hamill (igralec, ki je v franšizi upodobil Luka Skywalkerja) in še en član snemalne ekipe ter skoraj razkrila njuno krinko. "Harrison me je prejel za roko in rekel, da sva zaročena. Norčeval se je ideji, da bi se kar koli dogajalo med nama. In takrat sem vedela, da najin odnos ni resničen," je še zapisala igralka.

Fisherjeva se je o skrivnem razmerju razpisala v svoji novi knjigi The Princess Diarist. In pred objavo knjige tudi opozorila Forda o vsebini. "Nikoli ga nisem hotela osramotiti," je priznala Fisherjeva.

Skrivnost je varovala dovolj dolgo, kot je dejala sama. "Harrison zelo ceni zasebnost, toda mislim, da sem čakala dovolj. Kako dolgo bi lahko še čakala," je sklenila igralka.