Eva Longoria Parker (rojena 15 marca, 1975) je ameriška filmska in televizijska igralka. Svetovno slavo si je pridobila z vlogo Gabrielle Solis v televizijski nadaljevanki Razočarane gospodinje, zaradi česar je postala zelo iskana med oglaševalci, pogosto pa je krasila tudi naslovnice številnih revij za moške - v anketi revije FHM je bila postavljena na 14. mesto najbolj seksi žensk na svetu. Foto:
Eva Longoria Parker (rojena 15 marca, 1975) je ameriška filmska in televizijska igralka. Svetovno slavo si je pridobila z vlogo Gabrielle Solis v televizijski nadaljevanki Razočarane gospodinje, zaradi česar je postala zelo iskana med oglaševalci, pogosto pa je krasila tudi naslovnice številnih revij za moške - v anketi revije FHM je bila postavljena na 14. mesto najbolj seksi žensk na svetu. Foto:

Tako kot so si svoje mesto v svetu šovbiznisa izborile temnopolte zvezdnice, za njimi ne zaostajajo niti lepotice, ki imajo svoje poreklo iz Latinske Amerike.

Svojih temperamentnih korenin se niti malo ne sramujejo, ampak nasprotno - zelo rade jih poudarjajo, tudi zato ker so Latinoameričanke v Holywoodu danes zelo iskane.

Španska različica revije People je za najbolj vplivno Latinoameričanko lani razglasila Jennifer Lopez, med prvimi desetimi pa so se znašle tudi lepotice iz igralskega sveta Eva Longoria in Salma Hayek ter Kolumbijska pevka Shakira.

Jure Rejec

Jessica Alba je 27-letna ameriška igralka, ki je že pri svojih petih letih vedela, kaj si želi početi v življenju. V njej se pretaka mešanica danske, francoske in mehiške krvi. Leta 1994 je zaigrala v filmu Camp Nowhere, pozneje pa med drugim tudi v popularni seriji Beverly Hills 90210. Leta 2001 ji je James Cameron ponudil glavno vlogo v seriji Dark Angel, istega leta pa je prejela tudi zlati globus za najboljšo igralko v dramski televizijski seriji. Jessica je za nekatere najlepša ženska na svetu, čeprav jo imajo nekateri za kar nekoliko preveč osladno lepo. Na tej fotografiji jo lahko občudujete bolj oblečeno ...
...na tej pa bolj slečeno.
Salma Hayek se je rodila drugega septembra leta 1966, v svoji igralski karieri pa je bila nominirana za oskarja, zlati globus in emmyja. V Holywoodu, v Mehiki in Španiji se je prezkusila v več kot 30 filmskih vlogah. Pri njej še posebej ne gre prezreti njene mehiške lepote, ki poleg odlične postave in igralskega talenta tvori zmagovalno kombinacijo. Foto: Vanity Fair
Jennifer Lopez je najbolj znana in vplivna Latinoameričanka, ki poleg materinstva najbolj uživa v glasbi, čeprav je bila na začetku bolj znana po svojih filmskih vlogah. Rodila se je v Južnem Bronxu v New Yorku, njena starša pa sta se v ZDA preselila iz Portorika.
Vanessa Marcil je ameriška igralka, ki je najbolj znana po svojih vlogah v televizijskih serijah Beverly Hills 90210 in Las Vegas. Njena mati je francoske, italijanske in portugalske krvi, oče pa je Mehičan, ki je s svojim gradbenim podjetjem postal milijonar.
Eva Mendes je še ena ameriška igralka. V filmih se je začela pojavljati ob koncu prejšnjega stoletja, znana pa je postala po svojih vlogah v filmih Hitri in drzni in Hitch. Velja za zagovornico živali in žensko, ki se ji pred fotografskimi objektivi in kamero ni nerodno sleči.
Shakira s polnim imenom Isabel Mebarak Ripoll (rojena drugega februarja leta 1977) je kolumbijska pevka, plesalka, producentka, inštrumentalistka in občasna igralka, piše pa tudi pesmi. Od sredine 90. let prejšnjega stoletna naprej velja v Latinski Ameriki za najpomembnejšo žensko glasbenico. Leta 2001 ji je z albumom Laundry Service uspel velik preboj v angleško-govoreči svet.
Penélope Cruz Sánchez je 34-letna španska igralka, rojena v Madridu. Na začetku svoje kariere je delala predvsem kot plesalka, a se je kmalu preselila na špansko televizijo. Od takrat naprej je igrala v španskih, britanskih, francoskih in italijanskih filmih, dokler je ni odkril tudi Holywood in Tom Cruise, s katerim sta v času njune zveze veljala za sanjski par. Zelo radi jo imajo tudi režiserji - nad njo je še posebej navdušen španski režiser Pedro Almodovar, ki jo ima za svojo muzo.
Michelle Rodriguez je tako kot Eva Mendes nastopila v filmu Hitri in drzni, a v prvem delu. Nkeja časa je igrala v televizijski uspešnici Skrivnostni otok, znana pa je tudi po svoji biseksualni usmerjenosti.
Sophia Milos je 43-letna igralka, ki je živ dokaz, da so lahko ženske z leti tako kot vino boljše. Čeprav ni latinskoameriškega porekla (oče je Italijan, mati pa Grkinja), pa zaradi svojega videza pogosto igra v južnoameriških vlogah. Videli ste jo lahko v seriji Na kraju zločina: Miami.
Sofia Vergara se je rodila v kolumbijskem mestu Barranquilla. Njena družina velja za premmožnješo, zato ni imela večjih težav, da se prebije v svet filma, televizije in modnih brvi. Zaradi svojega seksi videza in oblin je ena najbolj zaželjenih žensk v Južni Ameriki.