Julia je najbolje plačana igralka v Hollywoodu. Foto: Reuters
Julia je najbolje plačana igralka v Hollywoodu. Foto: Reuters
Jodie Foster
Jodie se po letu 2002 vrača na lestvico. Foto: EPA
Charlize Theron
Charlize se je na lestvico uvrstila prvič. Foto: EPA

Časopis Hollywood Reporter, ki je objavil svojo letno lestvico najbolje plačanih hollywoodskih igralk, je na drugo mesto uvrstil Nicole Kidman, ki po ocenah časopisa zasluži od 16 do 17 milijonov dolarjev na film. Tretje in četrto mesto sta si razdelili Reese Witherspoon in Drew Barrymore, ki obe zaslužita 15 milijonov dolarjev na film. Sledijo še Renee Zellweger, Angelina Jolie in Cameron Diaz, ki na film zaslužijo med 10 in 15 milijoni dolarjev.

Vrnitev Jodie Foster
Na seznam Hollywood Reporterja se je po letu 2002 vrnila tudi Jodie Foster, ki v kinih skuša prepričati s filmom Pogrešana na letalu. Igralka na film zasluži od 10 do 12 milijonov dolarjev.

Debitantka na lestvici
Prvič se je na lestvico uvrstila Charlize Theron, pristala je na 9. mestu z 10 milijoni dolarjev zaslužka na film. Zadnje mesto v prvi deseterici zaseda Jennifer Aniston, ki za snemanje enega filma zasluži 9 milijonov dolarjev.

Julija se posveča dvojčkoma
Julia Roberts, ki zaradi rojstva dvojčkov letos ni posnela še nobenega filma, je magično številko 20 milijonov dolarjev dosegla s filmoma Oceanovih enajst in njegovim nadaljevanjem in se tako pridružila moškim kolegom, med njimi tudi Tomu Cruisu. Julia Roberts je svoj največji uspeh doživela leta 2000, ko je za vlogo Erin Brockovich v istoimenskem filmu prejela oskarja za najboljšo glavno žensko vlogo. 38-letna igralka, ki je poročena s snemalcem Dannyjem Moderjem, je postavila filmsko kariero na stranski tir, potem ko je rodila dvojčka Phinnaeusa in Hazel.

Posebna številka Hollywood Reporterja
Lestvica igralk z najvišjim zaslužkom je del posebne številke Hollywood Reporterja, ki je posvečen najvplivnejšim ženskam v svetu zabave. Na prodajnih policah bo od 6. decembra.