74-letnik je že na odru dal vedeti, da je z njim vse v redu. Foto: Reuters
74-letnik je že na odru dal vedeti, da je z njim vse v redu. Foto: Reuters

Decembra je Carlos Santana prestal operacijo srca, zato je kolaps 74-letnika na odru sprva številnim dal slutiti najhujše.

Prepeljali so ga v bližnjo bolnišnico na dodatno opazovanje, a je, kot kaže, že veliko bolje.

Na družbenih omrežjih je sporočil, da naj bi za preplah med ljubitelji njegove glasbe poskrbela zvezdnikova pozabljivost: "Trenutno se ne naprezam preveč. Pozabil sem jesti in piti." Santana se je še zahvalil vsem, ki so v trenutkih negotovosti mislili nanj. Njegovi prihajajoči nastopi so že prestavljeni.

S svojo glasbo, mešanico roka in latinskoameriškega džeza je zaslovel v poznih šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, kar ga je poneslo tudi v rokovsko hišo slavnih.

Nadnaravna vrnitev med največje

Za nepričakovano vrnitev na vrhe lestvic pa je poskrbel leta 1999 z albumom Supernatural. Plošča je Mehičanovo kariero obudila od mrtvih. Santana je na prvem mestu lestvic kraljeval v kar enajstih državah. Leto pozneje je album osvojil neverjetnih 12 nagrad grammy, predvsem zaradi veleuspešnice Smooth. Supernatural je predvsem zaradi te skladbe, ki je obnorela svet, postal najuspešnejši album glasbenikove kariere.

Kljub uspehom Santana na lovorikah ni počival, lani je izdal album Blessings and Miracles, na kateri so med drugimi gostovali trije glasbeni velikani: Kirk Hammett (Metallica), eden izmed največjih džezovskih pianistov in skladateljev Chick Corea ter Steve Winwood.