Manekenka, ki ima divjo naravo, se zaenkrat še smehlja. Foto: EPA
Manekenka, ki ima divjo naravo, se zaenkrat še smehlja. Foto: EPA
Naomi Campbell
Trenutno ji grozi do sedem let zapora in izgon iz ZDA. Foto: EPA

Gaby Gibson je obtožila Campbellovo, da jo je poškodovala, napadla in jo v službi diskriminirala. Gibsonova je tožbo vložila v ponedeljek na manhattanskem sodišču. Na sodišču niso izdali, kdaj naj bi manekenka napadla gospodinjo, v aprilskem intervjuju pa je ta trdila, da ji je 17. januarja Naomi grozila z aretacijo in jo žalila.

Gospodinjin odvetnik Thomas D. Shanahan vložene tožbe ni želel komentirati. Nove obtožnice ni želela komentirati niti manekenka, prav tako pa je brez komentarja ostal njen odvetnik.

Sicer pa se mora manekenka na sodišču pojaviti v torek zaradi nekega drugega primera, v katerem je drugo gospodinjo obtožila podobne stvari kot Gibsonovo - kraje kavbojk. V drugem incidentu naj bi model napadel Ano Scolavino in jo udaril po glavi z mobitelom. Campbellovi, ki je angleška državljanka, grozi do sedem let zapora in izgon iz ZDA, če bo spoznana za krivo.

To tudi ni prvič, da se je 35-letna manekenka znesla nad svojimi uslužbenci. Leta 2001 je v svojo tedanjo asistentko vrgla telefon, ta pa jo je dve leti kasneje tožila. Avgusta 2004 je udarila še eno v dolgi vrsti hišnih pomočnic, Millicent Burton. Campbellova je na sodišču leta 1998 v Torontu priznala, da je pretepla eno od svojih pomočnic, ki jo je najela med snemanjem filma.