Incident prerašča v pravo sago oziroma telenovelo. Nekateri mediji namreč trdijo, da naj bi bila Rihanna med napadom noseča ... Foto: EPA
Incident prerašča v pravo sago oziroma telenovelo. Nekateri mediji namreč trdijo, da naj bi bila Rihanna med napadom noseča ... Foto: EPA
Fotografija, ki je pretresla javnost. Še vedno sicer ni potrjeno, da je pretepena ženska res zvezdnica. Foto: EPA

Osmega februarja so rumene medije preplavile novice o sporu dveh nadarjenih glasbenikov, 19-letnega pevca r'n'b-ja Chrisa Browna in takrat še 20-letne zvezdnice z Barbadosa Rihanne.

Kako hudo je Brown svoje dekle po predgrammyjevski prireditvi pretepel, so pokazale fotografije, ki so nekaj dni pozneje prišle v medije. Na njih je imela Rihanna vidne udarnine nad obrvmi, na licih in okrog ustnic, celoten obraz pa je bil močno zatečen.

Oba vpletena sta se po škandalu zavila v molk. Chris je bil zaradi suma groženj ženski, ki je oblasti niso razkrile, aretiran, a proti plačilu varščine tudi izpuščen iz zapora. Pred losangeleškim sodiščem se mora pojaviti petega marca, ne glede na to, ali bo Rihanna proti njemu vložila tožbo. "Tudi pričati ji ni treba proti njemu," je dejal tožilec.

Chrisova taktika: samoobramba
Kaže pa, da Chris že pripravlja obrambo - oziroma bolje rečeno napad. "Na sodišču bo trdil, da je Rihanna tisto noč vanj vrgla prenosni telefon in ga nato še udarila v glavo. Skliceval se bo torej na to, da ga je ona telesno napadla, zato so bila vsa njegova naslednja dejanja storjena v samoobrambi," je dejal neimenovani vir.

Po pravnem mnenju se bo Chris s takšno taktiko sicer težko "izmazal": "Če njegovi obrambi ne bo uspelo dokazati, da ga je Rihanna v besu telesno ogrožala, mislim, da se bo težko izognil kazni," je dejal odvetnik Darren Kavinoky.

Rihanna se skuša "sestaviti"
Medtem se Rihanna še vedno skuša izogibati medijem. Kljub temu so jo odkrili, da si je privoščila nekajdnevne počitnice v mehiški Punta Miti, kjer - dobesedno - celi rane. "Povsem je na tleh, da je vse to prišlo v medije. Zelo je jezna in hkrati osramočena, ker ves svet ve, v kako globoki krizi je. Trenutno ji ni mar za sojenje, želi se posvetiti le sebi," so dejali njeni predstavniki.

Zvezdnica je odpovedala tudi zabavo za 21. rojstni dan, ki naj bi bila v New Yorku. Nanjo je bilo povabljenih več kot 200 ljudi.

A. P.