Adriano je podjetje Victoria' Secret izbralo tudi za manekenko, ki je predstavila neverjetnih pet milijonov dolarjev vreden modrček iz kolekcije Fantasy Bra. Foto: EPA
Adriano je podjetje Victoria' Secret izbralo tudi za manekenko, ki je predstavila neverjetnih pet milijonov dolarjev vreden modrček iz kolekcije Fantasy Bra. Foto: EPA
Adriana Lima
Dekleta iz dežele kave, sambe in karnevala že nekaj časa obvladujejo modne steze. Foto: EPA

Ugledna spletna stran models.com vsako leto vpraša modne strokovnjake, direktorje modnih agencij in urednike "modnih biblij" GQ, Elle, Glamour, Vogue in Marie Clair za njihov spisek 50 najprivlačnejših manekenk.

Kariera posuta z rožicami
Adriano Francesco Lima so kot 13-letnico odkrili med sprehajanjem po nakupovalnem središču, njena kariera pa je bila že od začetka prava zgodba o uspehu. Pri 15 letih je bila že razglašena za najboljši brazilski model, leta 1996 pa je na Fordovem izboru supermodela leta zasedla drugo mesto.

Tri leta pozneje se je zapeljiva Adriana preselila v New York, kjer se je pojavila na naslovnicah mnogih revij in na modnih stezah nosila obleke najbolj priznanih modnih oblikovalcev. Trenutno je četrta najbolje plačana manekenka na svetu, zaslovela pa je kot obraz (in telo) podjetij Maybeline in Victoria's Secret.

Nedolžna do poroke
Pozornost medijev je vzbudila tudi z izjavo, da želi s spolnimi odnosi počakati do poroke. "Seks pride na vrsti šele po poroki. Če moški ne upošteva te zahteve, pomeni, da me ne spoštuje in si me torej ne zasluži."

V obrazložitvi, zakaj je prav Adriana letošnja "naj" manekenka, so zapisali: "Niti ena manekenka se ne more primerjati z njo, je izjemna, brez konkurence. Njeni gibi, postava in sijaj, ki kar izžareva, so nepozabni." Adriani v hrbet gledajo Nizozemka Doutzen Kroes in še tri Brazilke: Gisele Bündchen, sicer najbolje plačana manekenka na svetu, Alessandra Ambrosio in Isabeli Fontana.

V galeriji si oglejte seksi Adriano v več različicah.

A. P.