Timothée Chalamet v Benetkah. Foto: Reuters
Timothée Chalamet v Benetkah. Foto: Reuters

Timothée Chalamet je tako stopil v čevlje predhodnikov, ki so po priljubljenosti kraljevali v Hollywoodu. Eden izmed njih je gotovo Leonardo DiCaprio, ki je ljubljencu kritikov in občinstva dal edini nasvet, ki mu bo omogočil dolgo in bogato kariero: "Brez trdih drog in filmov o superherojih."

DiCapro je s Chalamejem delil platno v filmu Don't look up. Foto: AP
DiCapro je s Chalamejem delil platno v filmu Don't look up. Foto: AP

Podobno sunkovita razvoja karier igralcev

Igralca sta pred kamero sodelovala v satiričnem filmu Adama McKaya Don’t Look Up (2021), ki si je tudi prislužil nominacijo za oskarja. DiCaprio, ki na primer v serijah ni nastopil vse od leta 1992, svoje vloge izbira skrajno skrbno, enako pa lahko trdimo tudi za mladeniča, ki je dobil nasvet od tega legendarnega igralca. Chalamet se – kot DiCaprio dvajset let pred njim s filmom Titanik – sunkovitemu vzponu med najbolj priljubljene igralce lahko zahvali vlogi v drami Luce Guadagnina, Call Me by Your name (Pokliči me po svojem imenu, 2017). Nastopil je še v filmih Lady Bird (2017), Dune (Dune: Peščeni planet, 2021) in Beautiful Boy (2018). Prihodnje leto oboževalci že težko pričakujejo njegovo vlogo Willyja Wonke v filmu Wonka in drugega dela filma Dune.

Kljub neverjetnemu igralskemu pedigreju njegov "mentor" DiCaprio skoraj komično dolga leta ni prejel oskarja. Suša je trajala vse do filma The Revenant (Povratnik, 2015), kar je – ironično – DiCapriev film, ki je najbližje superherojskim.