Poročila sta se leta 1984 v Avstraliji. Foto: AP
Poročila sta se leta 1984 v Avstraliji. Foto: AP

Blaueljeva, ki je bila z Eltonom Johnom poročena med letoma 1984 in 1988, toži svojega nekdanjega soproga zaradi njegove avtobiografije Jaz (Me), ki je izšla lani.

Kot je razvidno iz pravne dokumentacije, vložene na londonskem višjem sodišču ta teden, zapisano v knjigi krši dogovor, ki sta ga sklenila ob ločitvi pred 32 leti.

John naj bi privolil, da pred objavo knjige umakne določene dele, a Blaueljeva, v Nemčiji rojena mešalka zvoka, trdi, da je zapisano v njej vnovič sprožilo dolgoletne duševne težave.

Elton s soprogom Davidom Furnishem, s katerim ima dva otroka. Foto: AP
Elton s soprogom Davidom Furnishem, s katerim ima dva otroka. Foto: AP

Hotel je, da spozna njegova otroka

V enem odlomku 73-letni John, ki je od leta 2005 poročen z Davidom Furnishem, s katerim ima dva otroka, prizna, da čuti "izjemno krivdo in obžalovanje", da je Blauerjevo prizadel.

Piše tudi, da je imel s svojo nekdanjo soprogo po razhodu zelo malo stikov, da pa jo je povabil, da spozna njegova otroka, ker si je želel, "da bi bila del njihovih življenj, oni pa del njenega". "A ni želela, jaz pa nisem več pritiskal. Moram spoštovati njena čustva," navaja.

Par se je spoznal leta 1983, sprva sta bila zgolj dobra prijatelja, nato pa sta se poročila na valentinovo leta 1984 v Avstraliji. Ločila sta se po štirih letih, John pa je kmalu za tem sporočil, da je istospolno usmerjen.