Benedict Cumberbatch in Sophie Hunter sta se s tremi sinovi v hišo na severu Londona preselila pred približno osmimi leti. Foto: Reuters
Benedict Cumberbatch in Sophie Hunter sta se s tremi sinovi v hišo na severu Londona preselila pred približno osmimi leti. Foto: Reuters

Znani britanski igralec, njegova žena Sophie Hunter in njuni trije otroci so bili doma, ko je 35-letni Jack Bissell z brco odprl železna vrtna vrata in začel kričati: "Vem, da ste se preselili sem, upam, da (hiša, op. a.) pogori do tal." Pozneje je izruval rastlino in jo vrgel v zid, nato pa se znesel še nad interkomom, v katerega je naprej pljunil, nato pa ga razdejal z nožem in odtrgal s stene.

Moški, čigar nagib za dejanje ni znan, je po dogodku pobegnil, a so ga kmalu izsledili, predvsem po zaslugi DNK-analize njegove sline na interkomu, je po poročanju britanskih medijev razvidno iz sodnih spisov.

Pred sodnika je Bissell, sicer nekdanji kuharski mojster v hotelu Beaumont v prestižni londonski soseski Mayfair, stopil na začetku maja in dejanje priznal, ni pa razkril, kaj je izbruh besa sprožilo. Sodišče mu je naložilo plačilo globe v znesku 250 britanskih funtov (290 evrov) ter triletno prepoved približevanja Cumberbatchu, njegovi družini in območju, kjer živijo, sodbo povzema Daily Mail.

Kdaj natančno se je incident zgodil, ni jasno, saj postopek zaradi zaščite zasebnosti žrtev ni bil javen, s sodišča so britanskemu tabloidu osnovne informacije posredovali šele, ko je Daily Mail te zahteval po sodni poti.

"Jasno, da je bila vsa družina na smrt prestrašena, saj so mislili, da mu bo zares uspelo vdreti v hišo in jih raniti," je ob tem za tabloid povedal vir blizu 46-letnemu igralcu in dodal: "Na srečo ni šlo tako daleč. Benedict in Sophie pa sta vseeno preživela kar nekaj neprespanih noči v strahu, da bodo znova napadeni." Igralec se je z leto dni mlajšo ženo in tremi otroki v 3,5 milijona funtov vredno hišo na severu Londona preselil leta 2015.

Bissell je sicer stari znanec londonske policije – pred leti so ga pridržali zaradi nasilja na protestu proti britanskemu vojaškemu posredovanju v Siriji, večkrat je bil že obsojen zaradi kraje, poškodovanja tuje stvari, kršenja javnega reda in miru ter zaradi prekrškov, povezanih s prepovedanimi mamili.