Postavitev lastne televizijske mreže je bila veliko zahtevnejša, kot je sprva pričakovala Oprah Winfrey. Kraljica pogovornih oddaj je svojo mrežo OWN v pogovoru za CBS označila za
Postavitev lastne televizijske mreže je bila veliko zahtevnejša, kot je sprva pričakovala Oprah Winfrey. Kraljica pogovornih oddaj je svojo mrežo OWN v pogovoru za CBS označila za "napako". Foto: EPA

Že četrto leto zapored se je namreč ena najvplivnejših voditeljic pogovornih oddaj znašla na vrhu Forbesovega seznama najbolje plačanih zvezdnikov - med majem 2011 in majem 2012 je Oprah zaslužila 165 milijonov ameriških dolarjev. Televizijska mreža OWN Oprah za zdaj ne prinaša želenega uspeha in denarja, ampak Oprah kljub temu ne pozna krize, saj ji veliko denarja prinaša njen delež v oddajah Dr. Phil, Rachael Ray in The Dr. Oz Show.

Nekaj manj kot Oprah je v enem letu zaslužil filmski režiser Michael Bay, ki je predvsem zahvaljujoč novem delu Transformerjev od maja 2011 do maja 2012 zaslužil 160 milijonov ameriških dolarjev.

Režiser Steven Spielberg si je z zaslužkom 130 milijonov dolarjev prislužil tretje mesto - sodeloval je v šovu Smash, izšla pa sta njegova dva filma Grivasti konj ter Tintin in njegove pustolovščine, sledijo pa mu njegov kolega Jerry Bruckheimer s 115 milijoni, glasbeni producent Dr. Dre z zaslužkom 110 milijonov dolarjev, producent in igralec Tyler Perry (105 milijonov dolarjev), radijski in TV-voditelj Howard Stern (95 milijonov dolarjev), pisatelj James Patterson (94 milijonov dolarjev), filmski producent George Lucas (90 milijonov dolarjev), seznam desetih najbolje plačanih zvezdnikov pa zaključuje glasbeni producent in tv-osebnost Simon Cowell (90 milijonov dolarjev).