Minaj je sicer trdila, da je med 30 in 100 gramov marihuane pripadalo njenemu varnostniku. Foto: AP
Minaj je sicer trdila, da je med 30 in 100 gramov marihuane pripadalo njenemu varnostniku. Foto: AP

Nicki Minaj je bila prejšnji teden po končanem nastopu na Nizozemskem, kjer je začela svojo evropsko turnejo, namenjena v Veliko Britanijo. Na amsterdamskem letališču Schiphol pa so jo zaradi posedovanja mehkih drog na kratko aretirali. Policija jo je po plačilu denarne kazni 350 evrov izpustila. Ker pa se je celotna situacija zavlekla, je morala preložiti prvega izmed dveh koncertov v Manchestru – tega so nato prestavili na 3. junij.

Sorodna novica V Amsterdamu zaradi posedovanja mehkih drog za nekaj časa aretirali Nicki Minaj

"Ne vem, kdaj sem se nazadnje počutila tako na dnu," je s svojimi oboževalci prek prenosa v živo delila na platformi Stationhead. Imela naj bi občutek, da proti njej niso ukrepali naključno, ampak namenoma. Ameriška raperka je tako policistom očitala, da so z njo ravnali "odvratno", po njeno je razlog za to bila njena rasa.

"Aretirali smo jo, ko smo v njeni prtljagi našli več deset džojntov, prenašanje mamil v drugo državo je nezakonito. Štiri ure po aretaciji smo jo izpustili. To je sledilo posvetu z državnim tožilcem in plačilu globe. Vse je potekalo gladko in po protokolu. Nadležno je, da se je odločila igrati to karto," je dejal tiskovni predstavnik nizozemske policije, ki je zagotovila, da rasa pač ni igrala vloge pri njeni aretaciji, poroča BBC.

"Zavzemamo se za profesionalno organizacijo, ki vse obravnava enako, ne glede na vse," je še poudaril. Minaj je sicer trdila, da je med 30 in 100 gramov marihuane v zvitkih pripadalo njenemu varnostniku.

Prvotno je bilo sicer načrtovano, da se bo glasbenica po obisku Otoka vrnila v Amsterdam za še en nastop, a je organizator sporočil, da nastopa 2. junija zaradi dogodkov prejšnji konec tedna ne bo.