Cage se vlomilca ni ustrašil, ampak ga je le hladnokrvno pospremil ven iz vile. Foto: Reuters
Cage se vlomilca ni ustrašil, ampak ga je le hladnokrvno pospremil ven iz vile. Foto: Reuters
Nicolas Cage in Alice Kim
V hiši na newportski obali živi Cage z ženo in sinom. Foto: EPA

45-letni Robert Dennis Furo jr. je v ponedeljek okoli druge ure zjutraj vstopil v zvezdnikovo vilo v Newport Beachu in se začel razgledovati.

Zalotil je golega vlomilca, ko je oblačil njegovo jakno
Ravno ko je goli vlomilec oblačil eno izmed igralčevih usnjenih jaken, ga je ta zalotil. Cage pa se vlomilca sploh ni ustrašil, vljudno ga je prosil, naj sleče jakno, ga pospremil ven in poklical varnostnika ter policijo.

Policisti, ki so seveda takoj pridrveli v igralčevo hišo na obali, med preiskavo niso našli nobenih dokazov, da je v hišo kdo vlomil.

Furo, ki ga je sodnik že zaslišal, trdi, da je nedolžen, a ga kljub temu čaka sojenje, ki se bo začelo 10. oktobra. Ker ne more plačati varščine 50.000 dolarjev bo moral na začetek sodnega postopka počakati v zaporu.

Za hišo je plačal 25 milijonov
Ameriški finančni časopis The Wall Street Journal je sicer pred kratkim poročal, da je Cage za hišo tik ob obali, v kateri živi z ženo Alice Kim in sinom Kal-Elom, leta 2005 plačal 25 milijonov dolarjev.

45-letni oskarjevi nagrajenec je sicer zelo ploden igralec, režiser in producent, ki je doslej posnel več kot 40 filmov. Je nečak slavnega režiserja Francisa Forda Coppole, a si je že na začetku kariere spremenil ime, da bi se izognil nepotizmu.