Družina je strta in prosi za zasebnost. Foto: AP
Družina je strta in prosi za zasebnost. Foto: AP

Na 81. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah je slavila tudi Nicole Kidman, ki je glavno vlogo imela v filmu Babygirl. Svoje nagrade pokala volpi za najboljšo igralko pa na žalost ni mogla prevzeti osebno. Namesto tega je to v njenem imenu sprejela režiserka filma Halina Reijn in pred zbranimi prebrala napisano izjavo zvezdnice.

Njeno izjavo je pred vsemi prebrala Halina Reijn. Foto: AP
Njeno izjavo je pred vsemi prebrala Halina Reijn. Foto: AP

V njej je 57-letnica razkrila, da je kmalu po prihodu v Benetke izvedela, da je njena "lepa in pogumna mama" Janelle Ann Kidman umrla. "V šoku sem in moram k svoji družini, a ta nagrada je namenjena njej. Oblikovala in vodila me je, ustvarila me je," je zapisala in dodala, da je neskončno hvaležna, da prek Haline lahko vsem pove materino ime. "Kolizija življenja in umetnosti je srce parajoča in moje srce je zlomljeno," so bile še besede avstralske igralke.

Potem ko je Halina Reijn pred nabito polno dvorano v Benetkah prebrala besede Nicole Kidman, je preprosto dejala: "Vsi te imamo radi, Nicole," poroča People.

Tiskovni predstavnik Avstralke je dejal, da je "družina strta in prosi za zasebnost".

Močno vpletena tudi v njen slog oblačenja

Kidman je sicer v preteklosti večkrat govorila o svojem odnosu z materjo. Ta naj bi jo vedno spodbujala in ji pomagala doseči cilje.

"Dala mi je zagon, da nadaljujem kariero, ki jo imam, ker sem ji vedno želela ugajati," je leta 2020 dejala za Hollywood Reporter, ob tem pa poudarila, da čeprav mama ni imela kariere, ki si je je želela, si je ustvarila svojo pot, odločena pa je bila, da bosta tudi njeni hčerki prav tako imeli možnost, da ubereta svojo pot.

Za People je pozneje tudi dejala, da je mama zelo vplivala na njen slog in ji velikokrat svetovala, kaj naj obleče.