Nicolette se je na plesu odlično zabavala. Foto: EPA
Nicolette se je na plesu odlično zabavala. Foto: EPA
Dunajski operni ples

Zvezdnica Razočaranih gospodinj je bila nad plesom navdušena, novinarjem pa je pozneje razkrila tudi, da je kot majhna deklica med odraščanjem v zahodnem Sussexu v Angliji sanjarila, da se bo nekoč udeležila tako razkošnega plesa.

Iskala je princa na belem konju
Sheridanova je s svojo odprtostjo in iskrenostjo zahtevno evropsko družabno smetano naravnost navdušila, še največ smeha pa je izzvala njena "zahteva" po princu na belem konju: "Saj veste, da vsepovsod, kamor pridem, iščem moške. Upam, da bo tudi tu kakšen zame. Ampak prosim, nocoj naj me ogovarjajo le princi!"

Tradicionalni ples, ki ga vsako leto priredijo v Dunajski državni operi, sta letos odprla mehiški tenorist Ramon Vargas in gruzijska sopranistka Tamar Iveri, obiskovalci, med njimi tudi znani obrazi s političnega parketa in gospodarstveniki, pa so imeli čast videti tudi nastope baletnih plesalcev.

Na plesu tudi Katarina Kresal
Vstopnice za 53. operni ples so stale od 230 do nepredstavljivih 42.000 evrov za najem prestižne stranske lože, plesa pa se je kot vsako leto udeležilo okoli 5.500 ljudi, med njimi tudi slovenska notranja ministrica Katarina Kresal.

Nekaj utrinkov s plesa si lahko ogledate spodaj.

T. K.

Dunajski operni ples