Dno naj bi dosegla leta 2020. Foto: AP
Dno naj bi dosegla leta 2020. Foto: AP

Noah Cyrus se v intervjuju za revijo Rolling Stone odprla o svojem zdravljenju odvisnosti od pomirjeval. "Prvi xanax mi je dal moj fant, ko sem bila stara 18 let. To je postal način, kako sva se povezovala," je dejala pevka, ki meni, da je le želela spadati v fantovo družbo. Po njenem mnenju je hotela biti, kar si je on želel in menil, da je bilo kul, delala pa je, kar je sama menila, da vsi počnejo.

"Ko sem občutila, da za sekundo lahko utišam stvari in olajšam bolečino, je bilo konec," je še delila 22-letnica, ki se je sicer bojevala z depresijo in nezadovoljstvom s telesno podobo. Na njeno počutje je velik vpliv imelo tudi dejstvo, da je del zvezdniške družine – med drugim so jo pogosto spraševali, ali je mlajša sestra Miley Cyrus, to pa naj bi ji "za dolgo odvzelo identiteto".

Odvisnost naj bi olajšali tudi ljudje, s katerimi je bila obkrožena – ti so pomirjevala dobili brez težav. "Vse skupaj je postala nekakšna temna jama brez dna," je povedala glasbenica, ki naj bi dno dosegla leta 2020 med promocijo svojega drugega EP-ja The End of Everything, ko je med nekim nikoli objavljenim intervjujem zaradi tablet tudi zakinkala.

Pri boju so ji ob strani stali družinski člani

V nekem trenutku naj bi se tudi osamila od družine, prav izolacija pa naj bi ji odprla oči. "Sedela sem sama, prestrašena sem bila in spoznala sem, da vse ljudi, ki jih imam rada in jih potrebujem, potiskam stran od sebe," je delila Cyrus in poudarila, da so ji pri okrevanju "pomagali vsi, od katerih je potrebovala pomoč", kar nekaj časa pa naj bi potrebovala, da se je končno postavila na noge.

Odvisnosti se je uprla konec leta 2020, pri odvajanju naj bi ji pomagalo tudi ustvarjanje prihajajočega albuma The Hardest Part, ki naj bi izšel septembra. Njena izkušnja je postala del besedil, odločila se je, da "ne bo skrivala svoje resnice". Po njenih besedah ji je glasba dala strukturo in upanje, ki ju je zares potrebovala.

"Mislim, da je bilo vidno, da sem v zadnjih nekaj letih nekaj prestajala. Mislim, da so tako oboževalci kot javnost to lahko videli," je še povzela zvezdnica, ki pa je zagotovila, da sama glede zdravljenja ni strokovnjak, še vedno pa živi en dan in se obenem uči.