VIP-ložo stadiona Lusail so tako ob političnih in gospodarskih predstavnikih Katarja in obeh držav, ki sta se pomerili v finalu, torej Argentine in Francije (to je zastopal Emmanuel Macron), zasedli tudi športni zvezdniki, na čelu z zdaj že upokojenimi nogometnimi legendami Davidom Beckhamom (na tekmo ga je spremil sin Cruz), Zlatanom Ibrahimovićem in Paulom Pogbajem.

Med drugim so fotografi in snemalci na tribuni ujeli srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića, jamajškega sprinterja Usaina Bolta in francoskega dirkača formule ena Pierra Gaslyja, manjkalo pa ni niti drugih znanih obrazov, predvsem političnih. Nogometnega dogodka leta tako ni izpustil poslovnež Elon Musk, ki so ga opazili med klepetom z ameriškim poslovnežem Jaredom Kushnerjem, sicer možem Ivanke Trump in zetom nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Manjkala ni niti nekdanja hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki je tako kot pred štirimi leti navijala v družbi francoskega predsednika in francoske prve dame Brigitte Macron, poročajo hrvaški mediji.

Kar nekaj znanih obrazov pa je tekmo spremljalo doma in ob tem na družbenih omrežjih jasno pokazalo, za koga stiskajo oz. so stiskali pesti. Igralec Ashton Kutcher je tako objavil fotografijo, na kateri pozira v dresu argentinske reprezentance, in pripisal: "Za Messija." Za zmago Argentine in Lionela Messija je pesti očitno stiskal tudi njegov stanovski kolega Ben Stiller, ki je na Twitterju čestital novim svetovnim prvakom, poseben virtualni aplavz pa namenil prav kapetanu reprezentance.

Nogometno navijaško vzdušje je očitno vladalo tudi za zidovi britanske Kensingtonske palače. Princ William je namreč na Twitterju zapisal: "Kakšen. Finale. Čestitke Argentini in Messiju. /.../ Sočustvujem s Francijo – obe ekipi sta igrali briljantno. W." Ob omembni Messija je valižanski princ dodal še čustvenčka za kozo (ang. goat, tudi akronim za angleški izraz greatest of all time ali GOAT).