Jay Z in Kanye West upravičujeta status zvezdnikov tudi s svojimi zahtevami pred koncerti. Foto: Reuters
Jay Z in Kanye West upravičujeta status zvezdnikov tudi s svojimi zahtevami pred koncerti. Foto: Reuters
false
Raperja veljata za največja zaslužkarja v svetu hiphopa. Foto: EPA

Oba imata vrsto posebnih zahtev za vsak hotel, v katerem prespita med turnejo. Prednjači Jay Z, ki zahteva, da ga morajo v vsaki hotelski sobi, kjer biva s svojo družino pred koncerti, čakati sveče v vrednosti 217 evrov in šampanjec Ace of Spades, ki pa mu ga ne smejo zaračunavati, ker je on lastnik podjetja, ki šampanjec proizvaja.

Prav tako zahteva, da je v njegovi hotelski sobi vedno 22 stopinj Celzija, prepovedano je sesanje v okolici njegove sobe, prav tako pa je negativno nastrojen do vseh, ki ga sprašujejo za vstopnice za koncert.

Veliko pozornosti je posvečene tudi njegovi hčerki, tako zahteva, da mora vodstvo hotelov poskrbeti, da v sobah ni izpostavljenih ostrih robov, zavarovane pa morajo biti tudi vse električne vtičnice. Mimogrede: Blu Ivy - kot je vidno iz dokumentov, ki jih je objavil spletni portal TMZ - pije ekološko pridelano polnomastno mleko, ki mora biti vedno na dosegu roke.

Podobno kot Jay Z s svojimi zahtevami ne skopari niti njegova žena Beyoncé. Ta je na primer na svoji turneji Mrs Carter Show zahtevala alkalno vodo, nove sedeže za straniščno školjko in toaletni papir v rdeči barvi. Kot so mediji poročali, je pevka zahtevala, da vsi člani njene ekipe nosijo 100-odsotni bombaž. Njena voda mora biti ohlajena na 21 stopinj Celzija in postrežena ob slamicah, vrednih okoli 800 evrov. Prav tako pa želi po vsakem nastopu ročno izdelane ledene kroglice.

Nič bolj kot zakonca Carter se pri svojih zahtevah ne razlikuje West. Ta zahteva, da morajo biti vse vaze v sobi cilindrične. Prav tako pa mora biti v sobah tudi zvočnik, ki jih že deset let ne izdelujejo več. Vse brisače, ki so mu na razpolago, pa morajo biti črne barve. V nasprotju z Jay Z-jem pa zahteva 13 steklenic konjaka Hennessy Paradis, ki so vredne okoli 2.900 evrov.