Kanye West je v soboto, namesto da bi oboževalce zabaval, te močno razjezil. Foto: Reuters
Kanye West je v soboto, namesto da bi oboževalce zabaval, te močno razjezil. Foto: Reuters

dolgoveznega uvoda do odhoda z odra po treh odpetih skladbah - zato so turnejo prekinili.

"Preostali datumi turneje Saint Pablo so odpovedani," so sporočili iz podjetja Live Nation, ki skrbi za koncertno turnejo. V sporočilu za javnost niso navedli razlogov za odpoved turneje, povedali pa so, da bodo vsi dobili povrnjen denar za kupljene vstopnice.

Westovi predstavniki zadeve še niso komentirali.

Westa je v okviru omenjene turneje čakalo še 21 nastopov, zadnji bi bil 31. januarja v Brooklynu.

Monolog, v katerem je napadal vse
Nepredvidljivi West je veliko prahu dvignil prejšnji teden. Razburil je obiskovalce koncerta v San Joseju (ameriška zvezna država Kalifornija), ko jim je v 40-minutnem monologu na dolgo in široko pojasnjeval, da sicer ni volil, a če bi, bi izbral Donalda Trumpa. Ni presenetljivo, da so ga v tradicionalno demokratski Kaliforniji izžvižgali.

A nič bolje ni bilo na naslednji postaji turneje, s katero predstavlja svoj najnovejši album The Life of Pablo, v Sacramentu. Najprej je zamudil debelo uro (nekateri mediji pišejo celo o 90-minutni zamudi), nato pa se vrgel v bolj ali manj nerazumljiv monolog, med katerim je kritiziral vse od Beyonce - med drugim je dejal, da je bila pripravljena nastopiti na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad le, če bo dobila nagrado za videospot leta - do njenega moža Jay-Z-ja, s katerim sta dolgo tesno sodelovala, Kanye pa ga je označeval za svojega mentorja in "velikega brata".

Po treh skladbah odkorakal z odra
Vmes se je razburjal še zaradi osmoljenke nedavnih ameriških volitev, demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton, in ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, ki mu ni hotel posoditi 53 milijonov dolarjev, nato pa se le spomnil, da je na koncertu in da bi moral peti. A ne za dolgo, saj je odrapal le tri skladbe (eno z raperjem Kidom Cudijem), nato pa občinstvu zabrusil: "Mediji, pripravite se na zabavo, saj je te predstave konec!" Ob tem je jezno zalučal mikrofon na tla in ob glasnem neodobravanju obiskovalcev odšel z odra.

V nedeljo zvečer so njegovi tiskovni predstavniki (ki obeh izpadov niso komentirali) sporočili, da je naslednji koncert v okviru turneje (v Los Angelesu) odpovedan.

Posnetek dogajanja na sobotnem koncertu si lahko ogledate spodaj.