Oba šampiona imata stalno bivališče v Monte Carlu, tako da se morda lahko domenita za športni zmenek. Foto: Reuters
Oba šampiona imata stalno bivališče v Monte Carlu, tako da se morda lahko domenita za športni zmenek. Foto: Reuters

"Na treningu si postavljam nove cilje. Naslednja postaja je Tour de France. Prihajam pote, Tadej Pogačar," je v posnetku med kolesarjenjem v klanec dejal 37-letni Đoković, ki je na olimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato odličje, edino manjkajočo lovoriko v njegovi bogati in uspešni karieri.

Sorodna novica Đoković sanjsko kariero zaokrožil z olimpijskim zlatom

"Ti meni vrneš servis na tenisu, jaz pa ti poskušam slediti v hrib na 100-metrskem sprintu. Lahko?" je po objavi posnetka na Instagramu še zapisal 24-kratni zmagovalec teniških turnirjev za grand slam iz Srbije, ki se pripravlja za bližnji turnir velike četverice v New Yorku.

"Lahko," je izziv 37-letnega srbskega teniškega zvezdnika sprejel prvi kolesar na svetu na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) s Klanca pri Komendi. Oba šampiona imata sicer stalno prebivališče v Monte Carlu, tako, da obračun po cestah francoske riviere ni izključen.

Pogačar v izjemni formi

Pogačar je letos v izjemni formi. V velikem slogu je zmagal na obeh najbolj prestižnih preizkušnjah na svetu po Franciji in Italiji. Na Touru je slavil tretjič po letih 2020 in 2021, na Giru pa prvič.

Pogačar se bo na veliko kolesarsko sceno vrnil 13. septembra na dirki za veliko nagrado Quebeca v Kanadi. Dva dni pozneje ga čaka še dirka za VN Montreala, konec meseca pa še svetovno prvenstvo v Zürichu.