Soba zakoncev Clooney bo ognjevarna, odporna proti kroglam in eksplozijam ter poskusom vdora. Foto: Reuters
Soba zakoncev Clooney bo ognjevarna, odporna proti kroglam in eksplozijam ter poskusom vdora. Foto: Reuters

Vgraditi sta si namreč dala t. i. sobo za paniko, katere koncept je širša javnost spoznala v istoimenskem trilerju iz leta 2002, ko je ta rešila življenje Jodie Foster in njeni hčerki. Tudi soba zakoncev Clooney bo ognjevarna, odporna proti kroglam in eksplozijam ter poskusom vdora.

Razlog zanjo pa ni strah pred morebitnimi podivjanimi oboževalci hollywoodskega zvezdnika, pač pa odvetniško delo njegove žene. "Amal ima številne vplivne stranke v kontroverznih procesih," je vir blizu paru za revijo Us Weekly razkril, zakaj 37-letnica čuti potrebo, da mora poskrbeti za varovanje in zavarovati svoje dokumente.

Graščina na velikanskem posestvu
Za njun novi dom The Mill House v mirni vasici, od Londona oddaljeni dobrih 60 km, bi sicer lahko rekli, da je vreden kralja in kraljice. Ponaša se z devetimi spalnicami, osmimi kopalnicami, marmornato sprejemnico, velikim osrednjim stopniščem, knjižnico, telovadnico, savno, kaminom, kristalnimi lestenci in težkimi zastori do tal.

Graščina je zgrajena na otoku na Temzi na 16.187 kvadratnih metrov prostranem posestvu, preraslem s pravljičnimi vrtovi in prostrano zelenico, ki sega od vhoda do nabrežja reke. Na posestvu imata celo mostiček, ki prečka potok, vrtni paviljon, rastlinjak, čolnarno s pokritim privezom in dve koči za goste.

Par je domovanje kupil od londonskega bankirja Omarja Bayoumija, eden izmed njunih novih sosedov pa bo tudi kitarist Led Zeppelinov Jimmy Page.