Princesa Beatrice in Mapelli Mozzi. Foto: EPA
Princesa Beatrice in Mapelli Mozzi. Foto: EPA

"Princesa Beatrice in Mapelli Mozzi se že zelo veselita poroke, vendar pa se prav tako zavedata potrebe po izogibanju nepotrebnemu tveganju v trenutnih razmerah," so navedli v Buckinghamski palači. "V skladu s priporočili vlade za Združeno kraljestvo in širše proučujeta svoje načrte za 29. maj," so dodali.

Sprejem, ki bi ga morala po poroki v Buckinghamski palači gostiti kraljica Elizabeta II., so že odpovedali, o morebitni odpovedi celotne poroke pa še razmišljajo. "Par bo temeljito proučil vladna priporočila, preden se bo odločil, ali bo poroka potekala v manjšem zasebnem krogu družine in prijateljev," so poudarili predstavniki palače.

Dvomi o izvedbi poroke so se pojavili že pred tem, in sicer predvsem glede udeležbe gostov iz tujine, ki bi jim lahko trenutne omejitve potovanj onemogočile prihod, piše BBC. Med njimi je tudi ženinova družina, ki prihaja iz Italije, najhuje prizadete evropske države v pandemiji novega koronavirusa.

Mozzi je sicer potomec italijanske plemiške družine in ima tudi naziv grofa. Vendar je znan predvsem kot nepremičninski poslovnež, ki je z opremljanjem dragih stanovanj za bogate goste postal milijonar. 31-letna princesa in 37-letni grof naj bi se poznala že leta, skupaj pa sta od novembra 2018. Zaročila sta se septembra lani.