Čisto levo tudi njegov avtoportret od lani. Foto: AP
Čisto levo tudi njegov avtoportret od lani. Foto: AP

Johnny Depp ni samo igralec in glasbenik, ampak se znajde tudi v slikarskih vodah. Njegov najnovejši projekt so štiri slike, ki jih je navdihnila ikonografija tarota. "Vedno sem bil izjemno radoveden glede tarota," je dejal 61-letnik, ki meni, da so že same karte velika umetnost, ki sega v pradavnino, obenem pa je po njegovo umetnost tudi branje teh.

Zbirka, z naslovom Tarot, je tako sestavljena iz slike Ljubimca, Cesarica, Cesar in Moč. Vsaka izmed njih namiguje na podobe istoimenskih tarot kart. Vsako izmed uokvirjenih del britanski prodajalec umetnin Castle Fine Art ponuja za okoli 4700 evrov.

Cesarica, ki prikazuje žensko figuro z obrabljeno krono. Foto: AP
Cesarica, ki prikazuje žensko figuro z obrabljeno krono. Foto: AP

Slika Ljubimca prikazuje lepo oblečen par, moški pa drži rdečo vrtnico. Cesarica, ki prikazuje žensko figuro z obrabljeno krono, izkazuje poklon nekdanji ženi zvezdnika Vanessi Paradis. S francosko igralko, s katero je bil poročen 14 let, dokler se leta 2012 nista razšla, imata dva otroka. Nekdanja zakonca naj bi bila še vedno zelo povezana.

Delo Moč prikazuje strmečega slona in vsebuje besede: "Zakaj se želite boriti z nečim, kar se noče boriti s tabo?". Navdih zanjo je bila slika, ki jo je Depp naredil, ko je bila Paradis noseča. Cesar, brez oči, a z naličenimi rdečimi ustnicami, spominja na francoskega monarha iz 17. stoletja.

Navdihnilo ga je delo, ki ga je igralec naredil med snemanjem filma Jeanne du Barry, v katerem je zaigral kralja Ludvika XV., v Versaillesu. To je bila njegova prva večja vloga po odmevnem sojenju zaradi obrekovanja proti njegovi nekdanji ženi, igralki Amber Heard.