Obamova bosta letošnji božič prvič preživela v Beli hiši, v prazničnem decembru pa naj bi na 28 dogodkih gostila več kot 50.000 ljudi. Foto: EPA
Obamova bosta letošnji božič prvič preživela v Beli hiši, v prazničnem decembru pa naj bi na 28 dogodkih gostila več kot 50.000 ljudi. Foto: EPA

Barack se očitno ne drži reka "podarjenemu konju se ne gleda v zobe", saj je javno skritiziral darila, ki jih prejema. Obama je namreč na ameriški televiziji ABC odgovarjal na vprašanja zveste podpornice in prijateljice Oprah Winfrey o prazničnem obdarovanju.

Ob trditvi, da sam svoje bližnje obdaruje bolje kot oni njega, ga je njegova boljša polovica, Michelle Obama, dregnila s komolcem. "Nikakor! Lani sem ti dala odlična darila!" je bila užaljena Michelle, a predsednik ni popustil. Pokazal je čudovito ogrlico iz dveh nizov biserov, ki je krasila vrat prve dame, in s privoščljivim nasmeškom na obrazu vprašal: "Kdo ti je dal tole?"

Brownu dvd, kraljici iPod
Čeprav Barack trdi, da podarja le dobra darila, pa se z njegovo trditvijo zagotovo ne bi strinjala Gordon Brown in kraljica Elizabeta II. Britanskega premierja namreč ni nadvušil komplet dvd-jev s hollywoodskimi filmi, nad podarjenim IPodom pa pretiranega veselja ni kazala niti kraljica Elizabeta II.

Njaljubše darilo - košarkarska žoga
Barack je na koncu odkril, da je eno izmed njegovih naljubših daril, ki jih je kadar koli prejel, košarkaška žoga, ki mu jo je podaril njegov oče, s katerim je sicer preživel zelo malo časa in ki ga je komajda poznal.