Obleko so na koncu prodali za 240.000 funtov oz. 280.000 evrov. Foto: EPA
Obleko so na koncu prodali za 240.000 funtov oz. 280.000 evrov. Foto: EPA

Pokojna princesa je ob obisku Bele hiše - tam sta njo in njenega moža, princa Charlesa gostila tedanji ameriški predsednik Ronald Reagan in njegova žena Nancy - nosila dolgo črno večerno obleko oblikovalca Victorja Edelsteina z odkritimi rameni. Toda v spomin številnih se ni vtisnila s svojim videzom, ampak z vrtenjem po plesišču - na pobudo prve dame Nancy je igralec John Travolta pristopil do britanske princese in jo povabil na ples.

Obleko so v torek na dražbi, ki jo je vodila Kerry Taylor, lastnica istoimenske dražbene hiše, prodali za 200.000 funtov, a skrivnostni kupec je na koncu znesku primaknil še 40 tisočakov - na koncu so tako zanjo iztržili, preračunano, 280.000 evrov. Vse, kar so v dražbeni hiši o kupcu razkrili, je bilo to, da je obleko kupil kot darilo presenečenja za svojo ženo.

Poleg omenjene so na dražbi prodali še obleko, ki jo je Diana nosila na uradnem obisku v Indiji leta 1992, obleko, ki jo je leta 1997 nosila na fotografiranju z Mariom Testinom za revijo Vanity Fair, in obleko Brucea Oldfielda, ki jo je leta 1985 oblekla za premiero Les Miserables.

Prihod princese Diane in princa Charlesa v Belo hišo