V desno usmerjeni časopis Le Figaro, sicer naklonjen 52-letnemu Sarkozyju, je na prvi  strani objavil novico z naslovom Carla Bruni, predsednikovo dekle. Na prvi strani so objavili še fotografijo para in treh neznanih otrok v pariškem Disneylandu s podnapisom Vodja države in njegovo dekle Carla. Foto: Reuters/EPA
V desno usmerjeni časopis Le Figaro, sicer naklonjen 52-letnemu Sarkozyju, je na prvi strani objavil novico z naslovom Carla Bruni, predsednikovo dekle. Na prvi strani so objavili še fotografijo para in treh neznanih otrok v pariškem Disneylandu s podnapisom Vodja države in njegovo dekle Carla. Foto: Reuters/EPA
Nicolas in Cecilia Sarkozy

Sarkozyja in Brunijevo, temnolaso in modrooko italijansko lepotico, so konec tedna opazili med obiskom pariškega Disneylanda. Fotografije so danes preplavile francosko časopisje, pričakovati pa je, da bo par v tem tednu zasedel tudi naslovnice več opravljivih revij.

To ni prvič, da se je nekdanja supermanekenka, danes pa precej uspešna poppevka Brunijeva (te dni bo dopolnila 40 let), ki se poleg lepote ponaša tudi z aristokratskimi koreninami, pojavila v časopisih zaradi slavnega fanta. V preteklosti so jo povezovali že z legendarnima glasbenikoma Mickom Jaggerjem in Ericom Claptonom in bogatim poslovnežem Donaldom Trumpom.

Cecilia že pozabljena?
Sarkozyjev "romantični konec tedna" je seveda sprožil govorice o novi romanci prvega moža Francije, in to le dva meseca po ločitvi od njegove druge soproge Cecilie, ki je tako kot Brunijeva nekdanja manekenka.

Sarkozy in Cecilia sta se po 11 letih zakona "prijateljsko" razšla oktobra. To je bilo prvič v zgodovini moderne francoske zgodovine, da se je predsednik med mandatom ločil. Nekdanji par ima mladega sina, vsak pa ima še po dva otroka iz prejšnjega zakona.

Mama Sarkozy verjame v sinove čare
Domnevna nova romanca pa najverjetneje ne bo presenetila Sarkozyjeve matere, ki je za neko francosko revijo ta mesec povedala, da je prepričana, da njen sin ne bo imel nikakršnih težav z iskanjem nove partnerice po ločitvi. A Andree Sarkozy je za revijo Point de Vue dodala še, da si ne želi, da bi se njen sin spet poročil, saj je imel že "dovolj nevest".