Jennifer Scherman se je letos odločila za Argentino. Foto: EPA
Jennifer Scherman se je letos odločila za Argentino. Foto: EPA

Argentinsko reprezentanco ta boj še čaka, Jennifer Scherman pa je iz njega že odšla kot zmagovalka. Svetlolasko s širokim nasmehom in bujnimi kodrčki, ki je po očetu Argentinka, po mami pa Nemka, so konec tedna v Nemčiji namreč okronali za Miss World Cup 2010. Naslov je 17-letna Jennifer prevzela od Edwige Madze Badakcu, ki prihaja iz Toga in so jo leta 2006 okronali za mis svetovnega nogometnega prvenstva v Nemčiji.

Prva spremljevalka je postala 28-letna Katerina Giannoglou iz Grčije, druga pa 20-letna Avalon-Chanel Weijzig iz Nizozemske. Na lepotnem tekmovanju so sodelovale predstavnice vseh 32 držav, ki so jih njihove nogometne reprezentance osrečile z vozovnico v Južnoafriško republiko, ki bo od 11. junija do 11. julija predstavljala središče sveta.

Jennifer je priznala, da se zaradi svojih mešanih korenin težko odloča, za katero reprezentanco bo navijala. "Letos nisem izbrala Nemčije, ampak Argentino, saj v njihovi reprezentanci igrajo najlepši nogometaši na tem prvenstvu," je svojo odločitev razložila kodrolaska.