Za svoje delo na odrskih deskah si je Nick Cordero prislužil več nagrad in nominacij. Foto: EPA
Za svoje delo na odrskih deskah si je Nick Cordero prislužil več nagrad in nominacij. Foto: EPA

Partnerica 41-letnega broadwajskega zvezdnika je na Instagramu objavila fotografijo z zaščitno masko in pripisala: "To je moj opomnik za vas, da ostanete zdravi. Nosite masko, umivajte si roke, ohranite medsebojno razdaljo in ne zapuščajte doma, razen takrat, ko res morate. Verjemite mi, ne želite se okužiti s tem virusom, še manj pa okužiti svojih najdražjih. Virus je še vedno tukaj in na žalost se še bolj širi."

Cordero se je okužil že marca. "Z Nickom si nisva nikoli mislila, da se bova okužila s tem, če pa bi se že, sva menila, da bova pač ostala doma in si opomogla. Nick je star 41 let, bil je v dobri telesni kondiciji in ni imel nobenih pridruženih bolezni. Vseeno je na intenzivni negi že 75. dan. Srce mi vsak dan poči zaradi njega. Prosim, ostanite zdravi," je mamica enoletnega sinčka pozvala ljudi.

Po svetu so potrdili že skoraj osem milijonov okužb z virusom SARS-CoV-2. Foto: EPA
Po svetu so potrdili že skoraj osem milijonov okužb z virusom SARS-CoV-2. Foto: EPA

Združene države Amerike so trenutno največje žarišče novega koronavirusa na svetu – tam so potrdili že 2.222.000 okužb, 14.000 samo v zadnjem dnevu. Zaradi covida-19 je umrlo 398 novih ljudi, skupno že 119.000.

Amputirati so mu morali nogo

Igralec je eden izmed tistih, ki jih je okužba močno zaznamovala. Ko so ga marca pripeljali v bolnišnico v Los Angelesu, so zdravniki sprva menili, da ima običajno pljučnico, šele testiranje je pokazalo, da gre za okužbo, ki je takrat zunaj Kitajske šele dobro začela kazati zobe.

Njegovo zdravstveno stanje se je hitro poslabšalo, pljuča so se mu močno vnela in morali so ga priključiti na medicinski ventilator. Med hospitalizacijo so se začele težave s strjevanjem krvi, kar je vodilo do strdkov in kapi, nazadnje so mu morali desno nogo celo amputirati.

Nekaj tednov po amputaciji so zdravniki zaznali neenakomerno bitje srca in zato so mu morali vstaviti še srčni spodbujevalnik. Dolgo je ležal tudi v umetni komi, Amandi so zdravniki že večkrat dejali, naj se poslovi od njega, zdaj pa poskušajo z zdravljenjem z matičnimi celicami.