Naslovnica stripa. Foto: Reuters
Naslovnica stripa. Foto: Reuters
Avtorjem je zaupala ekskluzivne informacije. Foto: Reuters
Avtorjem je zaupala ekskluzivne informacije. Foto: Reuters

Za stripom v igralkino čast, ki obsega 36 strani, stoji studio TidalWave Comics. Strip bo govoril tudi o raku dojke. Del prihodkov od prodaje bo namenjen dobrodelni organizaciji, Fundaciji ONJ, ki jo je leta 2020 ustanovila igralka in financira raziskave o zdravljenju raka z rastlinskimi pripravki.

Umrla je 8. avgusta na svojem ranču v južni Kaliforniji. Stara je bila 73 let. Založnik stripa Darren Davis je povedal, da mu je bilo med nastajanjem stripa v čast sodelovati z igralko in da je tako imel priložnost dobiti vpogled v "njeno stališče in ekskluzivne informacije, ki so jih vključili v to izdajo".

Osvojila je štiri grammyje

Olivia Newton-John se je rodila v Veliki Britaniji leta 1948 kot hči profesorja nemške književnosti Brina Newton-Johna in Irene Bron, katere oče je bil Nobelov nagrajenec za fiziko Max Bron. Družina se je preselila v Avstralijo, ko je bila Olivia stara pet let. Ko sta se starša razšla, se je z mamo vrnila na Otok.

Osvojila je štiri grammyje in številne druge nagrade, tudi ameriško glasbeno nagrado. Vrhunec slave je doživela z vlogo v filmu Briljantina skupaj s Travolto, ko je pri 29 letih odigrala srednješolko Sandy. Leta 2018 sta s Travolto skupaj zaznamovala 40. obletnico filma. Istega leta je igralka sporočila, da je tretjič zbolela za rakom dojke. Prvič je zbolela leta 1992, drugič pa leta 2013.