Pevec skupine Guns'n'Roses Axl Rose in lepotica Stephanie Seymour sta bila par med letoma 1991 in 1993. Po koncu njunega burnega razmerja sta se obmetavala s tožbami - drug do drugega naj bi bila fizično nasilna -, Axl pa je Steph kmalu nadomestil z 'novejšim modelom'. Foto:
Pevec skupine Guns'n'Roses Axl Rose in lepotica Stephanie Seymour sta bila par med letoma 1991 in 1993. Po koncu njunega burnega razmerja sta se obmetavala s tožbami - drug do drugega naj bi bila fizično nasilna -, Axl pa je Steph kmalu nadomestil z 'novejšim modelom'. Foto:

S temi besedami se začne pesem Time to pretend skupine MGMT, ki nato nadaljujejo še s selitvijo v Pariz, heroinom in seksom z zvezdami, kokainom in elegantnimi avtomobili. Kar je pravzaprav precej natančen opis načela "živi hitro, umri mlad", ki se ga že desetletja držijo rockzvezdniki. Tokrat se bomo osredotočili na supermanekenske spremljevalke, ki so najpomembnejši "modni dodatek" rockerjev.
V svetu rocka namreč nič ne potrjuje dejstva, da vam je uspelo, bolj kot to, da si najdete supermanekenko za spremljevalko. Pogosto se tako lepotice znajdejo tudi ob strani moških, ki jim brez statusa rockzvezdnika veliki met najverjetneje ne bi uspel ...

A. K.

Eden najbolj razvpitih 'manekenkarjev' je gotovo Rolling Stone Mick Jagger, najbolj razvpita izmed njegovih zvez z lepoticami pa je gotovo tista s Teksašanko Jerry Hall, ki je trajala kar 20 let. 'Speljal' jo je glasbenemu kolegu Bryanu Ferryju. Na seznam Jaggerjevih manekenskih osvojitev se uvrščajo še Chrisse Shrimpton, Luciana Gimenez, Sophie Dahl, Janice Dickinson, Carla Bruni ...
David Bowie in somalijska lepotica Iman sta skupaj že od leta 1990. Menda se jima je zgodila ljubezen na prvi pogled.
Pravljica Christie Brinkley in Billyja Joela je doživela vrhunec s poroko leta 1984 in se končala z umazano ločitvijo leta 1994. Večen spomin na njuno ne ravno večno ljubezensko srečo je pesem Uptown Girl, ki naj bi jo Billy napisal o Christie.
Bi škotski pevec hripavega glasu tako neustavljivo privlačil manekenke za spodnje perilo, če ne bi bil zvezdnik? Najverjetneje ne. Poleg vrste drugih lepotičk je osvojil tudi novozelandsko manekenko Rachel Hunter, s katero sta bila skupaj skoraj deset let. Nato pa je prišla ... da, umazana ločitev.
V začetku 90. let je bil pevec skupine INXS Michael Hutchence srečno zaljubljen v Kylie Minogue. Dokler mu nekega dne fotograf Herb Ritts ni predstavil prelepe Helene Christensen ... Romanca z dansko supermanekenko se je končala čez dobra tri leta, ko se je zapletel s Paulo Yates, ki je bila takrat še žena Boba Geldofa. Ja, svet je majhen.
Duran Duranovec Simon Le Bon in nekdanja supermanekenka Yasmin sta ena svetlih izjem na seznamu: skupaj sta že skoraj 25 let.
Precej manj dolgotrajno pa je bilo razmerje Mille Jovovich in kitarista RHCP Johna Fruscianteja ...
Frusciantejev kolega iz skupine, pevec Anthony Kiedis, se je kratek čas sestajal z nemško supermanekenko Heidi Klum, ki pa jo je nato v zakonski jarem ujel pevec Seal, prav tako ljubitelj (svetlolasih nemških) supermanekenk: pred Heidi se je videval s Tatjano Patitz. Foto: EPA
Še en (nekdanji) RHCP-jevec, ki je ujel manekenko, je Dave Navarro. Njun skok v zakon leta 2003 so spremljale MTV-jeve kamere, a leta 2007 je bilo sreče konec in prišla je ločitev. Pred Navarrom je bila Carmen spremljevalka raperja B-Reala iz skupine Cypress Hill, rockerja Tommyja Leeja in košarkarja Dennisa Rodmana ... Trenutno se sestaja s kitaristom skupine Korn, Robom Pattersonom. Foto: EPA
Zveza ameriške supermanekenke Carolyn Murphy in pevca Incubusov Brandona Boyda naj bi se končala zaradi njunih prenatrpanih urnikov.
Lepotice se iz neznanega razloga ne morejo upreti niti 'nosljajočemu' pevcu Jamesu Bluntu. Med njegove začasne trofeje spada tudi češka lepotica Petra Nemcova. Foto: EPA
Za eno bolj bledičnih navez rockerja in supermanekenke sta poskrbela 'slabša' polovica dua The White Stripes, Jack White, in supermanekenka Karen Elson, ki se jima je pred kratkim rodil drugi otrok.
Pete Doherty in Kate Moss sta poskrbela za eno najbolj razvpitih rockersko-supermanekenskih romanc zadnjih let, če že ne vseh časov. Leta 2005 si je rocker s težavami z odvisnostjo od mamil zagotovil naslovnice tabloidov ravno zaradi zveze z Mossovo, nato pa zaradi svojih 'fotogeničnih' izpadov postal stalnica britanskega rumenega tiska. Kate se je ravno na obisku v Petovem studiu, kjer je snemal album, zapletla v kokainski škandal, ki pa je ni premočno prizadel. Njunega burnega razmerja naj bi bilo zares konec (seveda je prej doživelo že več prekinitev in domnevnih zarok) julija 2007, kmalu zatem se je Pete zaročil z novo manekenko, Irino Lazareanu, a tudi ta zveza ni trajala dolgo. Kate pa je trenutno v razmerju s pevcem skupine The Kills, Jamiejem Hinceom.