"V tej politični strukturi – z vso neresnico, sranjem, umazanijo, prikritimi posli – se počutim, da ne bi mogla obstati," je povedala Oprah. Foto: Reuters

O vključitvi Oprah v boj za predsedniški položaj se je govorilo vse od njenega navdušujočega govora na letošnji podelitvi zlatih globusov, kjer je prejela nagrado za posebne dosežke. Za svoje besede v podporo žrtvam spolnih zlorab je bila deležna stoječih ovacij, njeni oboževalci in širša javnost pa so jo po tem pozivali, naj se aktivno vključi v politiko.

Svetovno znana televizijska voditeljica in producentka Oprah, ki se je drži tudi naziv kraljice pogovornih oddaj, je sprva hitro zavrnila možnost, da bi leta 2020 res stopila v boj za položaj ameriške predsednice, nato pa je spomladi namignila, da to še ni popolnoma izključeno.

Kot kaže je zdaj ugibanj konec, saj se je Oprah v intervjuju za britanski Vogue ponovno dotaknila teme o morebitni predsedniški kandidaturi in v okviru tega povedala: "V tej politični strukturi – z vso neresnico, sranjem, umazanijo, prikritimi posli – se počutim, da ne bi mogla obstati."

"Ne bi bila sposobna tega. To niso čisti posli. Ubilo bi me," je Oprah povedala za revijo, na naslovnici katere se bo pojavila v avgustovski izdaji. V intervjuju je sicer govorila tudi o gibanju za podporo žrtvam spolnih zlorab. "Ljudje govorijo, da smo v temačnih časih. Kaj če bi spremenili zorni kot? Ker jaz to vidim drugače – kaj ni izjemno, da se prebujamo," je svojo perspektivo predstavila Oprah, ki že dolga leta velja za eno od najvplivnejših oseb v medijskem svetu.