Festival, ki se je izkazal za prevaro, so promovirali tudi številni zvezdniki. Foto: AP
Festival, ki se je izkazal za prevaro, so promovirali tudi številni zvezdniki. Foto: AP

Dejal je, da je zaradi že obstoječih zdravstvenih težav dovzetnejši za okužbo z virusom in nadaljnje zaplete. 28-letnik sicer prestaja šestletno zaporno kazen, potem ko je marca 2018 na sodišču priznal krivdo za prevaro.

V sodnih dokumentih v prošnji za izpust so ga odvetniki opisali kot nenasilnega zapornika in poudarili, da je zaradi domneve bolezenske zgodovine astme, resnih alergij in težav s srcem izjemno dovzeten za okužbo z novim koronavirusom v zaporu.

Odvetniki trdijo, da bi lahko preostanek zaporne kazni odslužil v domačem zaporu, za katerega bi bil po njihovem mnenju tudi sicer kandidat na začetku leta 2021.

Foto: AP
Foto: AP

"Gospod McFarland ne predstavlja grožnje za skupnost ali varnost ljudi," so zapisali. "Zločin, ki ga je priznal, ni bil nasilne narave, hkrati pa ne obstaja visoko tveganje, da bi zločin ponovil, saj ima podporo družine, ki se je zavezala k skrbi za njegove osnovne potrebe."

Sorodna novica Festival Fyre: najbolj pričakovana zabava, ki se je spremenila v prevaro

Njegov odvetnik Robert J. Hantman je dejal, da McFarland želi odslužiti svojo kazen in se zanjo oddolžiti. "To pa je mogoče zgolj, če je zdrav in predvsem živ."

McFarland je do zdaj odslužil 22 mesecev zaporne kazni in devet mesecev v posebni enoti osamitve.

Obljuba raja, ki se je izkazala za polomijo

Leta 2017 so se prestižni oboževalci velikih glasbenih imen močno veselili glasbenega festivala Fyre, ki bi moral v režiji McFarlanda in raperja Ja Rula potekati na enem izmed bahamskih otočkov. Za dogodek naj bi jima od najrazličnejših pokroviteljev in vlagateljev uspelo nabrati 26 milijonov dolarjev.

Festival, zamišljen kot dogodek za premožnejše, ki so za vstopnice plačali tudi po 4.000 dolarjev, se je nato izkazal za prevaro. Ko so prvi gosti takrat z zasebnimi letali in čarterskimi poleti prispeli na otok, so bili zgroženi. Prizorišče je bolj kot na razkošno letovišče spominjalo na gradbišče, o nastopajočih pa ni bilo ne duha ne sluha.