Jeffrey Toobin ni več novinar revije The New Yorker. Foto: EPA
Jeffrey Toobin ni več novinar revije The New Yorker. Foto: EPA

Jeffreyja Toobina, ki je že skoraj dve desetletji tudi analitik za televizijsko mrežo CNN, so pri samozadovoljevanju zasačili oktobra med sestankom s kolegi, ki je potekal po Zoomu. Mislil je, da je kamera ugasnjena, a očitno ni bilo tako.

O novinarjevem spodrsljaju je poročal spletni portal Vice News, ki se je skliceval na neimenovana udeleženca sestanka po Zoomu. Toobin je za portal dejal, da je naredil "sramotno neumno napako", ter se opravičil svoji družini, prijateljem in kolegom.

Po sestanku so ga sredi oktobra sprva suspendirali, nato pa je podjetje Conde Nast, ki ima v lasti revijo, obvestilo zaposlene, da so Toobina odpustili. "Vsem zagotavljamo, da zadeve, povezane z delom, jemljemo resno," so zapisali.

Novinar, ki je za New Yorker delal od leta 1983, je na družbenem omrežju Twitter potrdil, da je bil po 27 letih odpuščen. "Vedno bom imel rad New Yorker, pogrešal bom kolege, bral vas bom," je še zapisal.

Predstavnik CNN-a je medtem dejal, da je Toobin po dogodku "prosil za nekaj prostih dni v času, ko se ukvarja z zasebno zadevo", kar so mu odobrili.

Takrat bi sicer moral kot pravni strokovnjak spremljati sporno potrjevanje kandidatke za vrhovno sodnico Amy Coney Barrett in nato še predsedniške volitve v ZDA.