Že nekaj mesecev Britney skrbi le za šokantne fotografije in fotografije, s katerih je očitno, da je njen sijaj že povsem zbledel. Se je sploh še spomnite takšne, plavolase zapeljivke, ki je polnila stadione in razveseljevala svoje oboževalce? Foto: EPA
Že nekaj mesecev Britney skrbi le za šokantne fotografije in fotografije, s katerih je očitno, da je njen sijaj že povsem zbledel. Se je sploh še spomnite takšne, plavolase zapeljivke, ki je polnila stadione in razveseljevala svoje oboževalce? Foto: EPA
Bolnišnica Cedars Sinai
Pred bolnišnico brez predaha 'stražijo' paparaci. Foto: EPA
Sean Preston
Po incidentu so pristojni odpeljali tudi starejšega sina Seana Prestona. Foto: Reuters
Lynne Spers, Britneyjina mati, po obisku hčere

V petek je sodnik odločil, da bo za sinova, dveletnega Seana Prestona in leto mlajšega Jaydena Jamesa, od zdaj lahko skrbel le še njun oče Kevin Federline, Britney pa prepovedal tudi pravico do obiskov. Novo zaslišanje je sodnik Scott Gordon odredil za 14. januar.

Kevin na sodišče ni prišel, njegov zastopnik Mark Vincent Kaplan pa je odločitev komentiral: "Nisem zadovoljen s preteklimi dogodki. V tem primeru nihče ne more biti zmagovalec." Kevin je do zdaj nad sinovoma imel le začasno skrbništvo.

Nočni "cirkus" pri zvezdnici
Britney so ob medijskem pompu in bliskavicah paparacev po večurnem pregovarjanju z nekdanjim možem v njeni vili na Beverly Hillsu ob policijskem spremstvu odpeljali v bolnišnico Cedars Sinai. Spor med nekdanjima zakoncema je povzročila padla popprinceska, saj po izteku dovoljenega časa obiska ni hotela vrniti svojih sinov Federlinu.

Kaj bi lahko še sledilo?
Profesor prava Steve Cron, ki ni vpleten v ves "cirkus", je napovedal, da bi sodišče zaradi nezrelega obnašanja Spearsovo lahko v prihodnje še huje kaznovalo. "Mislim, da lep čas ne bo smela videti svojih otrok, vsaj dokler si ne poišče pomoči. Več kot očitno je, da gre za zelo težavnega človeka."

26-letna (nekdanja) popzvezdnica je še vedno v bolnišnici.

Popravek: brez opojnih substanc?
Britney pada globlje in globlje. V četrtek zvečer po krajevnem času so morali v njeno vilo prihiteti policisti, da so posredovali pri hudem sporu, ki ga je imela s Kevinom, plesalcem in rad-bi-bil-pevcem. "Kljub prepiru otroka nista bila ogrožena. Čeprav so nekateri trdili, da je bila Britney omamljena in pod vplivom nedovoljenih substanc, ni za to nobenega dokaza. Mislim, da to ni bila glavna težava," je dejala policistka Ana Aguirre, ki je skušala miriti hudo napetost, in dodala: "Do zdravnikov in policistov se je obnašala spodobno, nič se ni upirala."

Ker pevka ni storila nobenega resnega prekrška, je možje v modrem niso aretirali. V bolnišnici so hčer obiskali tudi njeni starši, oče Jamie in mati Lynne, ki pa ni želela dati nobenih komenatarjev, razen: "Molite zanjo".

Vrtinec škandalov in bolečih padcev
Britneyjino življenje je "strmoglavilo" po julijski ločitvi od Kevina. Od takrat niza škandal za škandalom - nekajkrat so jo ujeli v javnosti brez spodnjega perila, še večkrat pa med divjimi zabavami v nočnih lokalih, ko je povsem izgubila nadzor. Nato je sredi noči "vdrla" v frizerski salon in si obrila glavo, napadla avtomobil z dežnikom in en mesec preživela v rehabilitacijski kliniki. Upala je, da si bo krono popprinceske ponovno nadela z nastopom na MTV-jevih nagradah, ki so ga napovedovali kot "veliko vrnitev", a je spet povsem pogorela. Kljub temu je njen zadnji album Blackout prepričal kar nekaj kritikov.

V videoposnetku na desni si oglejte reportažo ameriške televizije CNN o dogajanju pred Britneyjino hišo.

... In zdaj še Jamie Lynn
Kot da Britney ne bi bila dovolj velika preglavica za Spearsove, je pred dnevi njena sestra Jamie Lynn priznala, da pričakuje otroka. Pri 16 letih!

A. P.

Lynne Spers, Britneyjina mati, po obisku hčere