Junija bosta postala starša. Foto: EPA
Junija bosta postala starša. Foto: EPA
luksemburška vojvodinja Maria Teresa in luksemburški veliki vojvoda Henri
Veselita se novega vnuka. Foto: EPA

"Veliki vojvoda Luksemburški in vojvodinja Luksemburška sta vesela, da lahko sporočita, da princ Felix in princesa Claire pričakujeta prvega otroka," so sporočili z luksemburškega dvora in dodali, da so vsi na dvoru kot tudi družina bodoče mamice navdušeni nad novico.

To bo tretji vnuk za Henrija in njegovo ženo Mario Tereso, ki imata sicer pet otrok: 32-letnega princa Guillauma, 29-letnega princa Felixa, 27-letnega princa Louisa, 22-letno princeso Alexandro in 21-letnega princa Sebastiena.

Felix je tako drugi v vrsti za prestol, pred njim je le princ Guillaume. Ta se je oktobra 2012 poročil z grofico Stephanie de Lannoy, ki prihaja iz ene najstarejših belgijskih aristokratskih družin.

Kot da bi se poročila "navadna smrtnika"
Medtem ko je poroka prestolonaslednika leta 2012 v Luksemburgu pritegnila kar nekaj kronanih glav, a še zdaleč ne toliko, kot jih je bilo videti v Monaku ali v Londonu, je poroka mlajšega princa Felixa minila brez večjega pompa.

29-letni princ in njegova leto mlajša srčna izbranka sta se najprej civilno poročila v Nemčiji, od koder je nevesta doma, pred Bogom pa sta si večno zvestobo obljubila nekaj dni pozneje na jugu Francije v krogu svojcev in prijateljev. Med svati je bilo izmed tujih predstavnikov "modre krvi" opaziti le Pierra Casiraghija z monaškega dvora.

Nekaj fotoutrinkov s poroke si lahko pogledate spodaj.